O noua avertizare hidrologica

0

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, duminica, o noua atentionare hidrologica cod portocaliu catre patru prefecturi: Covasna, Brasov, Prahova si Ialomita.

Alte sase prefecturi din judetele Timis, Dolj, Giurgiu, Covasna, Brasov si Braila au primit o atentionare cod galben.

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie, de duminica de la pranz pana luni, 26 martie, ora 21.00.

Bazinele hidrografice afectate vor fi: Barzava, Jiu, Olt, Arges, Ialomita, Buzau.

Totodata, atentionarea prevede ca din cauza propagarii viiturilor formate anterior, se prelungeste avertizarea hidrologica emisa vineri, cu urmatoarele modificari:

Se mentine codul galben pe cursurile mijlocii si inferioare ale raurilor Barzava, Jiu, Arges si pe cursul superior al Oltului si cursul inferior al Buzaului, corespunzator judetelor Timis, Dolj, Giurgiu, Covasna, Brasov, Braila.

Se mentine codul portocaliu pe cursurile mijlocii ale Oltului (sectiunea Hoghiz) si Ialomitei si cursul inferior al Prahovei, corespunzatoare judetelor Covasna, Brasov, Prahova si Ialomita, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului, remis HotNews.ro.

Ploile abundente, furtunile violente si chiar ninsorile din utimele zile au afectat 38 de localitati din 10 judete, potrivit ultimului bilant al autoritatilor.

HotNews.ro, C.N.A., 25 mar 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *