LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Wednesday, October 18, 2017

Intel Classmate PC, un laptop pentru lumea a treia

Intel Classmate PC este raspunsul Intel la proiectul „One Laptop Per Child” (OLPC) si este un mini-laptop destinat tarilor subdezvoltate. Classmate PC este creat pentru nevoile specifice elevilor de varste cuprinse intre cinci si zece ani si a profesorilor acestora.

Intel a dezvoltat acest proiect pentru ca elevii sa poata comunica mai usor intre ei sau cu profesorii care, la randul lor, pot asista mult mai usor procesul de invatamant. Acestia pot face prezentari sau pot ghida accesul elevilor la internet mult mai usor datorita tehnologiei wireless cu care Classmate PC este dotat.

Configuratia laptopului de numai 1,3 kg ar trebui sa fie satisfacatoare pentru a putea rula aplicatii educationale. Classmate PC include un procesor Intel Celeron M care ruleaza la 900 MHz (FSB 400MHz), un ecran LCD de 7″ ce afiseaza o rezolutie maxima de 800×480 pixeli, memorie de 256 MB DDR2, memorie flash NAND conectata pe portul USB de 1GB NAND.

Conectivitatea este asigurata de o placa de retea standard 10/100M si de una wireless Realtek WLAN 802.11b/g pentru o comunicare mai eficienta intre elevi sau pentru o accesare mai usoara a internetului.
Integral in Adevarul

Adevarul, 07 mar 2007
Comment Form

  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c