LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, October 23, 2017

Imagini in premiera cu planeta Saturn

Sonda americana Cassini a transmis imagini in premiera ale planetei Saturn si ale inelelor sale, capturate din unghiuri noi, care au fost difuzate de NASA pe site-ul sau oficial.

In ultimele doua luni, Cassini a filmat si fotografiat planeta Saturn din mai multe puncte situate in zone “nevazute” pana acum ale planetei.

“Iata, in cele din urma, imaginile pe care le asteptam de ani de zile”, a declarat Carolyn Porco, responsabil stiintific pentru aparatele optice ale sondei, de la Institutul de stiinte spatiale (SSI) din Boulder, Colorado.

“Dupa ce a zburat deasupra lui Saturn si a transmis imagini de dedesubt ale inelelor, planeta a aparut ca un medalion de cupru gigant. Am ramas fara respiratie”, a a adaugat Porco.

Imaginile sunt transmise atat alb – negru, cat si color. O inregistrare video arata inelele care apar pe masura ce Cassini se deplaseaza de la sud spre nord, deasupra planetei.

Cassini-Huygens este prima misiune spatiala consacrata explorarii lui Saturn. Misiunea a inceput in 1997 si este coordonata de NASA, care a realizat modulul orbital Cassini, si de Agentia Spatiala Europeana (ESA), care a furnizat sonda Huygens.

Sonda spatiala s-a plasat pe orbita planetei Saturn pe 1 iulie 2004, dupa ce a parcurs o distanta de 3,5 miliarde de kilometri in sapte ani.

HotNews.ro, C. Marin, 02 mar 2007
Comment Form

  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c