Microsoft: S-au vandut 20 de milioane de copii Vista

0

Astazi, Microsoft a anuntat ca a vandut 20 de milioane de copii de Windows Vista, in prima luna de la lansare. Compania Redmond a declarat ca viteza cu care Vista a fost adoptat este de doua ori mai rapida decat in cazul predecesorilor sai. Windows XP a vandut numai 17 milioane de licente in primele doua luni de la lansare, relateaza Reuters.

„Este un start mai puternic decat ne asteptam,” a declarat Bill Mannion, director la marketing pentru Windows, intr-un interviu pentru AP. Microsoft a lansat versiunile business ale Windows Vista pe 30 noiembrie 2006, iar versiunile destinate publicului larg, pe 30 ianuarie 2007. Windows Vista este primul upgrade important al sistemului de operare Windows, de cand Microsoft a lansat Windows XP in octombrie 2001.

Microsoft a investit 6 miliarde de dolari si cinci ani pentru a dezvolta acest program. Vista are mai multe versiuni, create pentru a se potrivi si bunicutei care intra din cand in cand pe Internet, cat si tocilarului care vrea ca PCul sau sa faca totul, in afara de a-i aduce cafeaua. Preturile se incadreaza intre 199 de dolari, pentru Vista Home, si 399 de dolari, pentru Vista Ultimate.

Teoretic, PCul pe care poate sa ruleze Vista are nevoie de procesor de 800 MHz, 512MB de memorie RAM si o placa video de 128MB. Aceasta este configuratia minima pe care poate sa ruleze Vista, si care nu-ti va permite sa te bucuri de toate imbunatatirile care apar la Vista.

Configuratia recomandata trebuie sa includa un procesor de 1GHz si 1GB de memorie RAM, cu toate ca unii producatori de computere, inclusiv Dell, recomanda prevazatori sa se dubleze capacitatea RAM la 2GB pentru Vista.

In prezent, in jur de 90% dintre PCurile din lume functioneaza cu un sistem de operare de la Microsoft, chiar daca Apple castiga rapid teren si companiile tech Intel, HP si IBM fac parteneriate cu Linux.

Inainte de lansarea Windows Vista, compania Gartner a facut un studiu de piata si a estimat ca pana in 2008, Vista va rula pe mai bine de jumatate din computerele end-userilor din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *