LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, September 28, 2020

Michael Jackson vinde drepturile asupra catalogului Beatles

Michael Jackson a anuntat ca va scoate la vinzare jumatatea pe care o detine din celebrul catalog muzical care include majoritatea succeselor trupei Beatles si ale lui Elvis Presley, in incercarea de a scapa de faliment, informeaza dailymail.co.uk.

În 1985, Michael Jackson a cumparat aceste cintece pentru suma de 36,8 milioane de euro, in urma unei licitatii la care au mai participat Paul McCartney si vaduva lui John Lennon, Yoko Ono. În urma acestei intelegeri, Jackson a obtinut controlul asupra repertoriului trupei Beatles si asupra unor mari succese ale unor artisti precum Bob Dylan, Neil Diamond si Elvis Presley.

Gigantul Sony Entertainment, care detine deja cealalta jumatate a catalogului, revendica aceste drepturi ca plata pentru un imprumut financiar pe care l-a facut starul pop anul trecut. Pentru a obtine imprumutul respectiv, Jackson s-a obligat sa dea posibilitatea companiei Sony sa faca o oferta de cumparare la un pret avantajos a jumatatii lui de catalog.

“Sir Paul (McCartney n.r.) va fi incintat”, a indicat o sursa apropiata lui Jackson. “Dar pentru Michael este o stire devastatoare. S-a luptat pina in pinzele albe pentru a gasi o alternativa, dar nu a reusit”, a adaugat sursa citata.

Drepturile lui Jackson asupra jumatatii de catalog sunt evaluate la o suma intre 368 si 590 de milioane de euro.

Catalogul i-a adus un venit de sute de milioane de euro de la achizitionare, dar Jackson a acumulat foarte multe datorii in ultimii ani si este la un pas de faliment. El a trebuit sa inchida proprietatea Neverland pentru ca nu a mai putut plati personalul. Situatia lui Jackson s-a deteriorat dupa procesul din 2005, in urma caruia cintaretul a fost declarat nevinovat in cazul acuzatiei de agresare sexuala a unui minor.

Între timp, Michael Jackson, aflat de o saptamina in Japonia, le-a facut o vizita scurta soldatilor americani aflati intr-o baza militara din apropiere de Tokyo, pentru a-si exprima sprijinul fata de ei.

Fostul “rege al pop-ului” a petrecut zece minute alaturi de cei 1.300 de soldati aflati la Camp Zama. Vedeta, care nu a cintat niciunul dintre hiturile sale, a multumit fanilor si i-a laudat pe soldati, pe care i-a numit “oameni fara pereche” care isi “sacrifica vietile pentru a apara libertatea oamenilor”.

Joi, starul a participat la o petrecere organizata la Tokyo in onoarea sa, la care fanii japonezi au platit cite 2.600 de euro pentru a putea sa se fotografieze alaturi de Jackson.

Japonia a fost, de altfel, tara in care Jackson a aparut pentru prima data in public dupa acest proces, in mai 2006, pentru a primi premiul Legend pentru intreaga cariera din partea MTV Japonia.

Sursa: MediafaxComment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT