LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Friday, September 24, 2021

France Presse: La sase saptamani dupa aderarea la UE, Romania se confrunta cu o grava criza politica

Romania se confrunta cu o grava criza politica, riscand sa intarzie reformele asteptate de Bruxelles – comenteaza France Presse. Agentia franceza de stiri noteaza ca a devenit “un fapt obisnuit” conflictul dintre Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, cei doi nu rateaza nicio ocazie de a se denigra reciproc.

Ostilitatea dintre seful statului si premier a afectat si relatiile dintre formatiunile din care fac parte – Partidul Democrat si Partidul National-Liberal – care si-au anuntat intentia de a prezenta liste separate la alegerile europene de la 13 mai.

Prima victima a acestui conflict – mentioneaza France Presse – a fost Mihai Razvan Ungureanu, care a demisionat din functia de ministru de Externe, la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu. De altfel, primul ministru ii reprosase lui Ungureanu, de mai multe ori, legaturile stranse pe care le avea cu presedintele Basescu.

Agentia franceza de stiri mai face referire si la ministrul Justitiei, Monica Macovei, un alt membru important al Guvernului care este pe cale de a-si pierde functia. Totodata, mai multi europarlamentari, dar si organizatii neguvernamentale, i-au cerut premierului Tariceanu sa nu inlature unul dintre “artizanii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.

France Presse apreciaza ca presedintele Traian Basescu se bucura in continuare de o popularitate fara egal, iar analistii preconizeaza ca un referendum asupra destituirii sale ar fi un esec.

HotNews.ro, D. Mihai, 17 feb 2007Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT