Cafeaua – remediu pentru durerile musculare

0

Cafeaua poate reduce durerea musculara aparuta in urma unor exercitii, mult mai eficient decat orice medicament indicat in astfel de dureri, relateaza CNN-IBN.

Consumand doua cani de cafea inaintea exercitiilor fizice, durerea musculara aparuta dupa efectuarea lor este redusa de cafea cu pana la 50%, arata un studiu.

Studiul, efectuat pe noua studente care nu consuma regulat cafea si care nu efectueaza astfel de exercitii in mod obisnuit, a fost publicat in editia on-line a portalului de sanatate WebMD.

In cazul durerilor musculare, cele mai indicate si folosite medicamente sunt aspirina si ibuprofenul, insa se pare ca cel mai eficient medicament e cofeina, cel putin asupra femeilor a caror consum de cafea e scazut, declara cercetatorul Patrick O`Connor, de la Universitatea Georgia din Atena.

“Medicamentul” cofeina nu actioneaza insa la fel de bine si in cazul consumatorilor inraiti de cafea sau de alte bauturi ce contin cofeina. Pe scurt, eficienta e mult mai mare in randul celor care nu sunt consumatori regulati de cofeina si care nu efectueaza regulat exercitii fizice.

Totusi, cercetatorii recomanda folosirea ei cu precautie, deoarece aceasta provoaca efecte secundare cum ar fi palpitatii ale inimii, scaderea calciului si disturbarea somnului.

HotNews.ro, L. Peter, 23 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *