Fusu: Internetul romanesc din acest an se va remarca prin investitii mai mari

0

In acest an, pe Internetul local vor intra jucatori cu bugete mai importante decat pana acum, in special investitorii straini si grupurile media traditionale. Compania locala de Internet Neogen estimeaza o cifra de afaceri de 2 milioane de euro, dupa ce anul trecut a obtinut venituri de 1,2 milioane de euro.

“Anul 2006 a fost un an destul de greu. Neogen a incercat sa ofere cat mai multe servicii pe cat mai multe piete, acest lucru facand mai dificila concurenta cu site-urile ‘verticale'”, a declarat pentru ZF Calin Fusu, directorul general Neogen. El se refera la concurenta in special la segmentul de recrutare, de socializare, stiri si publicitate.

“In plus, am pus accentul mai curand pe cresterea traficului, unde suntem lideri cand vine vorba de site-urile utilizate de romani si numarul de utilizatori inregistrati – 1.5 milioane inclusiv site-urile din regiune”, a adaugat Fusu.

Neogen planuieste sa realizeze investitii in acest an de aproximativ un milion de euro. “In primul rand vrem sa ne intarim pozitia pe piata locala. Mai exact, vrem sa investim in produse, marketing si nu in ultimul rand in parterneriate”, a precizat Fusu.

Oficialul Neogen a explicat ca prin parteneriate se refera in special la semnarea unor contracte importante cu grupurile media din piata si cu agentiile de publicitate. Neogen se uita cand vine vorba de investitii si la afacerile lansate pe pietele din Bulgaria si tarile din fosta Iugoslavie.

“Ne gandim sa intram in acest an pe una sau doua noi piete din regiune”, a declarat Fusu. El nu a dorit sa precizeze ce tari vizeaza si nici veniturile generate de site-urile dedicate Bulgariei si tarilor din fosta Iugoslavie.

Pentru 2007, Fusu planuieste reducerea numarului de produse, unele urmand sa fie inchise sau sa fuzioneze in produsele mai mari. “Vom pune accentul pe monetizarea acestora. Vom lansa servicii platite pentru utilizatorii persoane fizice, si vom pune accentul in continuare pe publicitatea contextuala lansata la inceputul anului trecut”, a spus Fusu.

In ceea ce priveste piata, oficialul Neogen considera ca vor intra jucatori cu bugete mai importante decat pana acum. Este vorba atat de jucatorii externi, cat si de grupurile media traditionale. De asemenea, unii dintre jucatorii actuali vor aduce volume de investitii mult mai mari decat anul trecut.

“Nu cred ca acest an se va remarca semnificativ prin incasari mai mari, ci mai mult prin investitiile realizate pe piata”, a completat Fusu. El crede ca cativa jucatori care pareau bine “infipti” in piata vor disparea din cauza concurentilor cu resurse mai mari.

Piata de publicitate pe Internet de anul trecut a fost estimata la aproximativ 5 milioane de euro. Neogen estimeaza ca anul acesta va atinge 7 milioane de euro. De asemenea, piata de retail online are o crestere de 300% in fiecare an, fiind estimata pentru 2006 la 60 de milioane de euro, iar piata de recrutare online va ajunge in acest an la 5 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *