LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Luxemburg si Sibiu devin oficial capitalele culturale europene

Luxemburg a devenit oficial capitala culturala europeana a anului 2007, in urma unei fastuoase ceremonii de inaugurare ce a avut loc sambata seara, 9 decembrie, la care au participat alteta sa Henri, marele Duce de Luxemburg, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker si primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Luxemburgul isi imparte statutul de capitala europeana a culturii in 2007 cu orasul transilvanean Sibiu. Primarul sibian Klaus Johannis a participat la festivitatea de lansare a activitatilor cuprinse in proiectul de parteneriat cultural al capitalei culturale europene.

Evenimentul de deschidere al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 va avea loc chiar la inceputul anului umrator, in data de 1 ianuarie 2007, dupa ce festivitatile programate pentru 29 noiembrie a.c. au fost amanate pentru a nu interfera cu ceremonia prilejuita de Ziua Nationala a Romaniei.

Sloganul care promoveaza Sibiu – capitala culturala europeana este “oras al culturii, oras intercultural”.

“Cand granitele fizice vor fi disparut, frontierele mentale, care pot fi inlaturate cu greutate, sunt cele care raman. Daca vrem sa le eliminam, trebuie sa ne intersectam in primul rand din punct de vedere cultural”, a declarat la ceremonia de inaugurare premierul luxemburghez.

Regiunile vecine ducatului Luxemburg , Belgia, Franta si Germania, participa si ele la aceasta experienta interculturala.

HotNews.ro, E.C., 10 dec 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te