LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Inflatia a urcat cu 1,09% in noiembrie

Rata inflatiei a crescut in luna noiembrie cu 1,09% fata de luna precedenta si cu 4,1% comparativ cu finele anului trecut, in special ca urmare a scumpirii alimentelor si a energiei, conform datelor publicate, marti, de Institutul National de Statistica (INS).

In cadrul grupei de produse alimentare s-au inregistrat cresteri importante la oua (+23,5%), la legume si conserve de legume (+2,8%), la fructe proaspete (+2,0%), la paine si produse de franzelarie (+1,7%) si la grupa lapte si produse lactate (+0,9%). La grupa produse alimentare, scaderi importante s-au inregistrat la zahar (-2,1%) si citrice si alte fructe meridionale (-1,3%).

Cresterea cu 1,2% a preturilor la marfurile nealimentare s-a datorat, in principal, majorarii preturilor la energie termica (+17,5%) si la gaze (+5,7%). In cadrul grupei marfurilor nealimentare, scaderi s-au inregistrat la combustibili (-1,3%).

Evolutia tarifelor la servicii (+0,3%) a fost influentata de cresterea tarifelor la transportul pe calea ferata (+7,8%), apa, canal, salubritate (+2,6%) si igiena si cosmetica (+0,5%). Scaderi importante s-au inregistrat la telefon (-1,4%) si plata cazarii in unitati hoteliere (-0,1%).

Banca Nationala a Romaniei estimeaza pentru acest an un nivel al inflatiei in jurul valorii de 4,7%.

HotNews.ro, D.C., 12 dec 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te