LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, October 25, 2021

Inflatia a urcat cu 1,09% in noiembrie

Rata inflatiei a crescut in luna noiembrie cu 1,09% fata de luna precedenta si cu 4,1% comparativ cu finele anului trecut, in special ca urmare a scumpirii alimentelor si a energiei, conform datelor publicate, marti, de Institutul National de Statistica (INS).

In cadrul grupei de produse alimentare s-au inregistrat cresteri importante la oua (+23,5%), la legume si conserve de legume (+2,8%), la fructe proaspete (+2,0%), la paine si produse de franzelarie (+1,7%) si la grupa lapte si produse lactate (+0,9%). La grupa produse alimentare, scaderi importante s-au inregistrat la zahar (-2,1%) si citrice si alte fructe meridionale (-1,3%).

Cresterea cu 1,2% a preturilor la marfurile nealimentare s-a datorat, in principal, majorarii preturilor la energie termica (+17,5%) si la gaze (+5,7%). In cadrul grupei marfurilor nealimentare, scaderi s-au inregistrat la combustibili (-1,3%).

Evolutia tarifelor la servicii (+0,3%) a fost influentata de cresterea tarifelor la transportul pe calea ferata (+7,8%), apa, canal, salubritate (+2,6%) si igiena si cosmetica (+0,5%). Scaderi importante s-au inregistrat la telefon (-1,4%) si plata cazarii in unitati hoteliere (-0,1%).

Banca Nationala a Romaniei estimeaza pentru acest an un nivel al inflatiei in jurul valorii de 4,7%.

HotNews.ro, D.C., 12 dec 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT