LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, October 25, 2021

Luxemburg si Sibiu devin oficial capitalele culturale europene

Luxemburg a devenit oficial capitala culturala europeana a anului 2007, in urma unei fastuoase ceremonii de inaugurare ce a avut loc sambata seara, 9 decembrie, la care au participat alteta sa Henri, marele Duce de Luxemburg, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker si primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Luxemburgul isi imparte statutul de capitala europeana a culturii in 2007 cu orasul transilvanean Sibiu. Primarul sibian Klaus Johannis a participat la festivitatea de lansare a activitatilor cuprinse in proiectul de parteneriat cultural al capitalei culturale europene.

Evenimentul de deschidere al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 va avea loc chiar la inceputul anului umrator, in data de 1 ianuarie 2007, dupa ce festivitatile programate pentru 29 noiembrie a.c. au fost amanate pentru a nu interfera cu ceremonia prilejuita de Ziua Nationala a Romaniei.

Sloganul care promoveaza Sibiu – capitala culturala europeana este “oras al culturii, oras intercultural”.

“Cand granitele fizice vor fi disparut, frontierele mentale, care pot fi inlaturate cu greutate, sunt cele care raman. Daca vrem sa le eliminam, trebuie sa ne intersectam in primul rand din punct de vedere cultural”, a declarat la ceremonia de inaugurare premierul luxemburghez.

Regiunile vecine ducatului Luxemburg , Belgia, Franta si Germania, participa si ele la aceasta experienta interculturala.

HotNews.ro, E.C., 10 dec 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT