“Regele serpilor” – omorat de o cobra

0

Ali Khan Samsuddin, cunoscut ca “regele serpilor”, a fost omorat de muscatura unei cobre, informeaza abc.com. Cel mai cunoscut imblanzitor de serpi din Malaezia a prezentat numeroase spectacole cu serpi, ajungand chiar sa sarute reptile ucigase. Pe parcursul anilor, multi serpi si-au infipt coltii in corpul lui. A fost muscat pentru prima oara de o cobra cand avea 21 de ani.

“Regele serpilor” a fost mucat marti de o cobra regala si a decedat la trei zile mai tarziu, la Spitalul Kuala Lumpur, la varsta de 48 de ani.

Lui Samsuddin i-a placut intotdeauna sa depaseasca limitele in ceea ce priveste munca sa cu animalele periculoase. Ali Khan a stabilit cateva recorduri mondiale, pe care putini oameni si-ar dori sa le atinga: a trait intr-intr-un cub cu pereti de sticla impreuna cu 5000 de scorpioni, timp de 21 de zile si timp de 40 de zile cu 400 de serpi.

Moartea lui Samsuddin a venit la doar cateva zile dupa ce un dresor a fost tarat pe sub apa de o balena ucigasa, si la cateva luni dupa ce “Vanatorul de Crocodili”, Steve Irwin, a fost omorat de intepatura unei pisici de mare.

Toate aceste nefericite incidente conduc la o singura intrebare: Cand si de ce animalele ataca? Dan Stockdale, un dresor care lucreaza cu animale exotice din 1978, a declarat ca cele mai multe animale ataca din trei cauze: foame, teama sau sex. Referitor la ultimele atacuri, Stockdale spune ca este important sa privim fiecare caz in parte.

Moartea lui Irwin a fost mai mult a fost o coincidenta nefericita. Toata viata s-a confruntat cu crocodilii, si a fost ucis de o pisica de mare. “Pisisca de mare a fost speriata de prezenta lui Steve. Atacul ei a fost unul involuntar, a fost o reactie din cauza fricii. Steve s-a aflat intr-o pozitie nepotrivita, intr-un moment nepotrivit.”

In opozitie cu frica pisicii de mare, se pare ca Kasatka, balena ucigasa, nu a fost speriata cand a atacat – a fost doar iritata. Balena avuse o lupta cu o alta balena in acea dimineata si era agitata. Kasatka l-a apucat pe dresor, Ken Peters, de picior si l-a tarat la fundul piscinei. Acesta a scapat ca prin minune, avand o fractura la picior.

Cazul “regelui serpilor” tine mai putin de animal, si mai mult de persoana. Samsuddin si-a asumat un risc major. Ali Khan si-a indreptat buzele spre coltii cobrei. “Nu veti vedea prea multi dresori facand asa ceva.”, a declarat Stockdale. “A fost o prostie. A fost cu adevarat inconstient.”

In ciuda pericolelor, Stockdale considera ca lucrul cu animalele salbatice este o adevarata valoare. “Cred ca este extrem de important ca exista persoane care isi asuma anumite riscuripentru a transmite mesajul: “Ocrotiti animalele!” “

HotNews.ro, S.B., 04 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *