Actionariatul OMV – 51% pe bursele din Austria, Anglia si SUA

0

Documente: Actionariatul OMV

HotNews.ro pune la dispozitia cititorilor sai actionariatul OMV – compania austriaca ce detine 51% din Petrom.

In urma cu o saptamana, presedintele Basescu afirmase, in doua interviuri, ca exista indicii despre intentia Gazprom de a cumpara cat mai multe actiuni ale OMV, dat fiind ca, in acest moment, aproximativ 51% dintre aceste actiuni sunt puse in vanzare pe bursele din internationale.

In acest moment, guvernul austriac detine 31,5% din actiuni, compania INTERNATIONAL PETROLEUM INVESTMENT CO. (din emiratul Abu Dhabi) – 17,64%, restul de actiuni fiind tranzactionate de importante fonduri de investitii.

Actionariatul OMV – asa cum este prezentat de compania FactSet, arata ca principalul actionar, in afara statului austriac, este compania INTERNATIONAL PETROLEUM INVESTMENT CO.

Cu sediul in Abu Dhabi – unul dintre Emiratele Arabe, si detinuta de acest stat, compania este unul dintre jucatorii importanti dintre jucatorii importanti din piata energetica internationala.

INTERNATIONAL PETROLEUM INVESTMENT CO. este condusa de seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, care este membru si in Consiliul de Administratie al OMV.

In ceea ce priveste restul de aproape 51% din actiunile OMV, acestea sunt tranzactionate pe bursele internationale de cateva dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume.

HotNews.ro, C.P., 04 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *