LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Siemens propune o tehnologie revolutionara pentru automobile

Siemens intentioneaza sa lanseze pana la sfarsitul deceniului un nou sistem de propulsie pentru automobile. Divizia auto a germanilor incearca sa integreze propulsia, sistemul de directie, cel de amortizare, alaturi de sistemul de franare, in interiorul rotii. Tehnologia include si o componenta de control la distanta „by-wire”.

Fiecare roata este propulsata de cate un motor electric, iar propulsia clasica, transmisia, sistemul de franare hidraulic si amortizoarele devin inutile. Noul vehicul devine mult mai spatios.

Noua abordare a ideii de masina a fost numita de cei de la Siemens VDO, eCorner, iar unul dintre sefii companiei, Klaus Egger a declarat ca aceasta „tehnologie este singura ca va tine pasul cu normele din ce in ce mai stricte privind poluarea”. Sistemul nu este insa o noutate absoluta, Siemens folosindu-l in cazul transportului pe calea ferata.

Un alt argument pentru motorul electric este pretul in crestere al combustibililor fosili. O serie de alti producatori incearca metode alternative de propulsie. Pe langa motorul electric care face deja vanzari in America si Japonia, producatorii s-au orientat catre hidrogen, alcool, sau biodiesel.

Inginerii Siemens sustin ca eCorner este o masina superioara celor de astazi, va fi mult mai manevrabila, va include un numar mai mic de componente si va avea un cost mai mic. Masina isi va umple bateriile la reducerea vitezei, cand motorul electric va functiona ca un generator. eCorner nu poate fi numit „perpetuum” , insa va fi mult mai eficient in exploatare.

StiriAuto.ro, 21 nov 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te