LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Roman ajuns in Canada, din Groenlanda, cu o barca

Florin Fodor, un roman in varsta de 32 de ani, a reusit sa ajunga ilegal in Canada, dupa ce a strabatut o mie de kilometri cu barca.

In pofida performantei sale, barbatul a fost condamnat la sapte luni de inchisoare, sub acuzatia de incalcare a legislatiei canadiene privind imigratia, relateaza cotidianul Ottawa Sun.

Romanul Florin Fodor, care fusese expulzat din Canada cu sase ani in urma, a ajuns in aceasta tara prin Oceanul Arctic, dupa o calatorie de aproape 8 zile cu o barca din fibra de sticla de cinci metri lungime. Acesta a parcurs o distanta de 1.000 de kilometri, din Groenlanda pana la Grise Fiord, o localitate din zona arctica a teritoriului canadian.

Fodor a fost arestat in 18 septembrie pentru incalcarea legii imigratiei, a fost condamnat la sapte luni si 15 zile de detentie de un tribunal din Ottawa si va petrece inca 95 de zile in inchisoare, pana la sfarsitul lunii februarie 2007, cand va fi transferat in custodia serviciului pentru imigratie, pentru a fi expulzat.

“Vom lua aceasta masura, probabil in termen de 24 de ore, deoarece nu are dreptul sa depuna apel”, a declarat Chris Kealy, purtatorul de cuvint al granicerilor canadieni. “Calatoria sa inapoi va fi ceva mai confortabila, cred”, a adaugat acesta.

Politia canadiana a afirmat ca Fodor era inghetat si infometat dupa calatoria de opt zile prin apele inghetate ale golfului Baffin, dar starea sa generala de sanatate era buna.

“Nimeni nu a mai ajuns aici cu barca din Groenlanda, pana acum. Cand a acostat ii era frig si cred ca era bucuros ca a ajuns. Ultima parte a calatoriei sale trebuie sa fi fost grea”, a declarat Tim Waters, un politist din Nunavut.

Aventura arctica a romanului a inceput cu o calatorie cu avionul din Romania pana in Groenlanda. Acesta a cumparat o barca cu motor si a plecat spre Canada in 11 septembrie, navigand spre nord, de-a lungul coastei Groenlandei, dupa care a traversat Golful Buffin si a intrat in apele canadiene.

Fodor urma sa cumpere un bilet de avion din Nuvanut pentru a ajunge la familia lui stabilita in Toronto.

HotNews.ro, C. Marin, 22 nov 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te