LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Cine tine bugetul Romaniei: topul judetelor

Capitala este de departe liderul national la plata taxelor catre bugetul general consolidat, cu un total de peste 14,8 miliarde RON (4,22 miliarde de euro) platiti in primele zece luni ale acestui an, dar este depasita la acest capitol de „gruparea“ marilor contribuabili, arata datele primite de „Cotidianul“ de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Numai la bugetul de stat, care arata cel mai clar volumul activitatilor economice datorita faptului ca inglobeaza impozitele pe profit, pe venit si TVA, Bucurestiul a virat in primele 10 luni 10,54 miliarde ron, sau peste 3 miliarde de euro, adica peste 20% din colectarile la nivel national.

Suma este aproximativ egala cu platile facute de judetele Arad, Bihor, Cluj, Constanta, Prahova si Timis, la un loc. Mai important este faptul ca aceste judete sint singurele care au reusit sa treaca pragul de un miliard RON virati la bugetul de stat in perioada de referinta, exceptind Ilfov.

Urmatorul judet, dupa contributia la bugetul de stat, este Constanta, cu doar 3,1 miliarde RON (885 de milioane de euro), apoi Prahova, cu 2,37 miliarde ron, si pe ultimul loc al podiumului provinciei vine Timis, cu 1,5 miliarde ron.

Marii contribuabili misca statul

Relevanta acestor sume in performantele economice este mare, avind in vedere ca judetele, dar mai ales Capitala, au fost „vaduvite“ de aportul marilor contribuabili, care sint contabilizati separat de catre ANAF.

Marii contribuabili sint cele peste 1.500 de firme care au cifre de afaceri de peste 50 de milioane ron, iar majoritatea se regasesc in Bucuresti.

Marii contribuabili au platit in primele 10 luni la bugetul de stat 16,87 miliarde ron, iar per total, la bugetul consolidat, nu mai putin de 25,32 miliarde ron, adica 7,23 miliarde de euro.

Cotidianul, Ionut Tudorica, 22 nov 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te