LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, June 24, 2019

Apostolul Andrei, ocrotitorul Romaniei

Sfantul Apostol Andrei s-a nascut in Bethsaida din Galileea, era fiul lui Iona evreul si fratele Sfantului Petru.

Cei doi frati erau pescari si stateau in aceeasi casa in momentul in care l-au intalnit pe Iisus. Din Evanghelia lui Ioan aflam ca mai intai cei doi frati au fost ucenicii lui Ioan Botezatorul.

Andrei l-a recunoscut imediat pe Iisus ca Mesia si l-a dus si pe fratele sau Petru la acesta, din acel moment amandoi fratii devenind ucenici ai lui Iisus.

Sf. Andrei a fost unul dintre cei mai apropiati ucenici ai lui Iisus si se stie ca el a fost prezent in cele mai importante evenimente: Cina cea de taina, prinderea lui Iisus, Inaltarea, Pogorarea Sfantului Duh. A fost martor, alaturi de alti ucenici, la botezul Domnului. El a jucat un rol important in propovaduirea credintei crestine.

Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci, in teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra, dar si in teritoriile de dincolo de Prut, in nordul Marii Negre. El a predicat in Asia Mica, de unde s-a indreptat spre teritoriile amintite de la Dunare si Marea Neagra.

Sf. Andrei a fost crucificat din ordinul guvernatorului roman Aegeas, in Patras. A fost legat de cruce, nu batut in cuie, pentru a i se prelungi suferinta.
Sf. Andrei a murit, ca martir, in anul 60 pe data de 30 Noiembrie in timpul imparatului Nero.

Moastele Sf. Andrei au fost aduse la Constantinopol in anul 357 si depuse in Biserica Apostolilor.
La inceputul secolului XIII, cand trupele franceze ocupau Constantinopolul, cardinalul Petru din Capua a luat moastele Sf. Andrei si le-a depus la catedrala Amalfi.

Sfantul Apostol Andrei se bucura de o cinstire deosebita in Bisericile rusa, greaca si romana, datorita faptului ca a predicat in teritorii care apartin azi Rusiei, Greciei si Romaniei.

Biserica ortodoxa romaneasca se considera biserica apostolica, deoarece Sf. Andrei a evanghelizat pe teritoriul actual al Romaniei.

Numele Andrei este de origine greaca (“andreia” insemnand barbatie sau valoare). Acest nume a fost destul de raspandit in secolele doi si trei inainte de Iisus, printre evreii.

Evenimentul Zilei, 30 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT