LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, October 25, 2021

Deficitul de cont curent al Romaniei a ajuns la 6,69 miliarde euro

Contul curent al balantei de plati a Romaniei a inregistrat in primele noua luni un deficit de 6,69 miliarde de euro, cu 46,6% mai mare comparativ cu deficitul inregistrat in perioada similara a anului anterior, in principal pe seama accentuarii deficitului balantei comerciale, a anuntat vineri Banca Nationala a Romaniei.

Deficitul balantei comerciale a insumat 7,4 miliarde de euro, cu 53,4% mai mare decat in primele noua luni din 2005, pe fondul cresterii mai accentuate a importurilor in raport cu exporturile.

Datoria externa pe termen mediu si lung a inregistrat la finele lunii septembrie nivelul de 25,99 miliarde de euro, in crestere cu 5,9% fata de sfarsitul anului trecut.

Potrivit BNR, deficitul de cont curent de 6,69 miliarde de euro a fost acoperit in proportie de 72,5% prin investitii straine directe care, in perioada ianuarie – septembrie, au atins valoarea de 4,9 miliarde euro comparativ cu 3,7 miliarde euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

La sfarsitul primelor opt luni ale acestui an, datoria externa pe termen mediu si lung a atins nivelul de 25,99 miliarde de euro, in crestere cu 5,9% fata de finele anului trecut.

Potrivit estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza, deficitul de cont curent al Romaniei va ajunge in 2006 la nivelul de 8,25 miliarde euro, ponderea acestuia in Produsul Intern Brut urmand sa fie de 8,7%, la acelasi nivel ca si anul trecut. Pentru 2007, comisia estimeaza ca ponderea deficitului de cont curent in PIB va fi de 8,6%.

Fondul Monetar International estimeaza ca in acest an ponderea deficitului de cont curent nu va depasi 10,5% din PIB, insa pentru 2007 estimeaza un procent de 13% din PIB.

HotNews.ro, D.C., 24 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT