LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, October 25, 2021

Zilele Mircea Eliade la Praga

In perioada 28 – 29 noiembrie 2006, se vor desfasura la Praga (Cehia) „Zilele Mircea Eliade”, proiect organizat de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, in parteneriat cu Sectia de Limba si Literatura Romana a Institutului de Studii Romanice – Facultatea de Litere a Universitatii Caroline si Asociatia Cehia-Romania.

Programul manifestarii cuprinde colocviul cu tema „Mircea Eliade in context european” si lansarile cartilor „Jurnalul portughez”, editata de Sorin Alexandrescu, „V tieni lalie” – sapte povestiri fantastice ale scriitorului roman, traduse in limba slovaca de Jana Palenikova si „Pameti” (Memorii), traducere in limba ceha de Jiri Nasinec.

La eveniment vor participa prof. dr. univ. Sorin Alexandrescu (Romania), prof. dr. univ. Roberto Scagno de la Universitatea Padova, specialisti in istoria religiilor de la Universitatea Comenius din Bratislava (Slovacia), traducatori si publicisti cehi, studenti, doctoranzi si absolventi ai Sectiei de limba si literatura de la Universitatea Caroline din Praga (Cehia).

Manifestarea de la Praga este cel de al patrulea proiect din seria celor desemnate castigatoare la concursul pentru organizarea „Zilelor Mircea Eliade in comunitatile romanesti de pretutindeni”, lansat de ICR, prin Directia Romani din Afara Tarii, in luna iunie 2006.

HotNews.ro, 21 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT