LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Friday, June 18, 2021

Siemens propune o tehnologie revolutionara pentru automobile

Siemens intentioneaza sa lanseze pana la sfarsitul deceniului un nou sistem de propulsie pentru automobile. Divizia auto a germanilor incearca sa integreze propulsia, sistemul de directie, cel de amortizare, alaturi de sistemul de franare, in interiorul rotii. Tehnologia include si o componenta de control la distanta „by-wire”.

Fiecare roata este propulsata de cate un motor electric, iar propulsia clasica, transmisia, sistemul de franare hidraulic si amortizoarele devin inutile. Noul vehicul devine mult mai spatios.

Noua abordare a ideii de masina a fost numita de cei de la Siemens VDO, eCorner, iar unul dintre sefii companiei, Klaus Egger a declarat ca aceasta „tehnologie este singura ca va tine pasul cu normele din ce in ce mai stricte privind poluarea”. Sistemul nu este insa o noutate absoluta, Siemens folosindu-l in cazul transportului pe calea ferata.

Un alt argument pentru motorul electric este pretul in crestere al combustibililor fosili. O serie de alti producatori incearca metode alternative de propulsie. Pe langa motorul electric care face deja vanzari in America si Japonia, producatorii s-au orientat catre hidrogen, alcool, sau biodiesel.

Inginerii Siemens sustin ca eCorner este o masina superioara celor de astazi, va fi mult mai manevrabila, va include un numar mai mic de componente si va avea un cost mai mic. Masina isi va umple bateriile la reducerea vitezei, cand motorul electric va functiona ca un generator. eCorner nu poate fi numit „perpetuum” , insa va fi mult mai eficient in exploatare.

StiriAuto.ro, 21 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT