LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 28, 2021

Greva japoneza in invatamant

Sindicatele din invatamant au intrat, luni dimineata, in greva japoneza, nemultumite de procentul alocat Educatiei in proiectul bugetului de stat pe anul viitor.

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationalei si cei ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant au declarat ca dascalii vor purta banderole albe pe brat in zilele in care Parlamentul discuta despre amendamentul care prevede majorarea salariilor profesorilor.

Cadrele didactice sunt nemultumite ca, in Parlament, comisiile de buget-finante au respins amendamentul de majorare a salariilor cu 4 %, pentru anul viitor.

Realitatea TV transmite ca profesorii cer si demisia ministrului Mihail Hardau, pentru ca nu a sustinut cresterea fondului de salarii. Ei au anuntat ca vor declansa o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea ministrului.

La inceputul lunii noiembrie, Comisiile reunite de buget-finante au respins amendamentul referitor la redistribuirea a 420 milioane de lei de la capitolul de investitii spre fondul de salarii. Astfel, profesorii vor primi in plus 7 procente de la 1 aprilie 2007 si 11 la suta din octombrie.

De altfel, o alta runda de negocieri intre sindicate si Guvern a avut loc si la inceputul lunii octombrie.

Cadrele didactice au cerut, atunci, cresterea salariilor cu o medie de 16,6 la suta in 2007 (acest lucru insemnand 10 procente in plus de la 1 ianuarie si 20 la suta de la 1 septembrie), alocarea a 6 procente din PIB pentru educatie, dar si raportarea fondurilor pentru infrastructura necheltuite.

Executivul a oferit, insa, doar o crestere de 6 la suta de la 1 aprilie si 10 la suta de la 1 octombrie, anul viitor.

HotNews.ro, D. Mihai, 20 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT