LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, October 25, 2021

Participare romaneasca la Festivalul de arta central si est europeana

Festivalul de Arta Central si Est Europeana (FEEAST), aflat la a doua editie se desfasoara la Londra in perioada 16-22 noiembrie.

Festivalul aduce la un loc, printre alte evenimente culturale, o co-productie teatrala intre Marea Britanie si Romania, o colaborare muzicala britanico-romaneasca, demonstratii de teatru si expozitie de fotografie romanesti, cat si un forum de dezbateri pe tema “Sibiu 2007”.

• 16 – 19 noiembrie – Muzica spectacolului Soul-etude, de Petr Nikl, compusa de muzicianul de origine romana Alexander Balanescu si interpretata de Quartetul Balanescu (UK). Spectacolul – instalatie are loc in spatiul neconventional de la The Old Abattoir – un fost abator dezafactat si folosit in prezent ca locatie pentru programe culturale.

• 21 si 22 noiembrie – premiera la Londra a spectacolului de teatru The Mona Lisas, de Brigitte Louveaux, realizata in parteneriat de Theatre Melange (UK) si Teatrul Municipal Ariel (Ramnicu Valcea). Itinerat in 14 orase din Marea Britanie, spectacolul este citat saptamana aceasta in Timeout London la rubrica “obligatoriu de vazut”.

Aceasta colaborare internationala s-a concretizat intr-o piesa plina de umor acid, ce ne poarta intr-o calatorie suprarealista printr-un peisaj exploziv de arta vizuala moderna, ne spune Sandy Maberley, directorul artistic al Teatrului Melange.

• 21 – 22 noiembrie – Stand multimedia despre teatrul romanesc sustinut de Irina Ionescu, promotor de teatru din echipa ICR Bucuresti.

• 21 – 27 noiembrie – Expozitie de fotografie de teatru, de Calin Piescu.

• 21 noiembrie – Forum de discutii “Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007”, cu participarea lui Constantin Chiriac, Director al Festivalului International de Teatru Sibiu.

• 22 noiembrie – Demonstratie de teatru cu fragment din “Visul”, in interpretarea lui Dan Puric- Incomparabil, Inimitabil, Irezistibil (Theatrebrett – Viena)

Festivalul FEEAST atrage producatori de teatru, operatori culturali, formatori de opinie, regizori, directori de festivaluri, antreprenori culturali din Marea Britanie si din mediul cultural international oferind ocazia unei mai bune cunoasteri a teatrului romanesc.

Participarea romaneasca la FEEAST este sustinuta de Institutul Cultural Roman Londra (ICR).

HotNews.ro, 17 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT