emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, November 29, 2022

Spania aplauda Romania

Unele lucruri nu se schimba niciodata. Romania revine frecvent la jocul de contraatac, care i se potriveste probabil cel mai bine. Si care i-a adus cele mai mari succese. De la Mondialul din 94 pina astazi, indiferent de selectioner, calitatile jucatorului roman – tehnic, iute, speculativ, etc, influenteaza si determina acest profil al echipei nationale.

Spania-Romania 0-1 a semanat cu partitura cistigatoare din 1998, septembrie, Portugalia-Romania 0-1 (preliminarii Euro 2000), sau cu celalat succes pe pamint iberic (tot intr-un amical), Spania-Romania 0-2 (Caceres).

Toate intrebarile privesc in acest moment jocurile oficiale din Preliminariile Euro 2008 si in special meciul cu Olanda (martie). Este suficient acest stil care evita lupta directa si atrage adversarul in capcana jocului pe contre?

“Era timpul sa invingem un adversar mare, cum am facut-o si contra Cehiei. Jucatorii au atras atentia asupra lor, asupra fortei de joc. La pauza a trebuit sa schimbam atitudinea pentru ca Spania dominase prima perioada… Nu stiu cum ar fi fost cu Mutu in teren – poate am fi cistigat cu 2-0, poate am fi pierdut”
Victor Piturca

In finalul partidei, suporterii spanioli au aplaudat echipa romana.

“Nu m-a surprins, sunt cunoscatori ai jocului… Am stiut sa stringem rindurile, sa ne sprijinim mai bine in a doua parte. Nu este suficient bine sa joci bine ca sa cistigi”
Cristian Chivu

Spania traverseaza o perioada mai putin buna – dupa Mondialul 2006, a pierdut cu Irlanda de Nord si Suedia, iar antrenorul Luis Aragones experimenteaza mai multe distributii pentru a iesi din impas.

“In prima repriza am jucat foarte bine, dar a venit golul lor. Ne doare aceasta infringere pentru ca suporterii nu mai au rabdare. Nici la Mondiale nu ne-am impus, nici in ultimele jocuri nu am reusit sa convingem.”
Iker Casillas, portar Spania

“Am dominat pina la gol. Dupa aceea, Romania a controlat ostilitatile. Este frustrant sa pierzi, dar romanii au fost un adversar complet”
David Villa, atacant Spania

“Nu am stiut sa reactionam dupa deschiderea scorului. Am devenit nervosi, iar un mare adversar precum Romania poate complica oricind lucrurile”
Luis Aragones, antrenor Spania

rezultate preliminarii

Groupa A
Finland 1 – 0 Armenia
Belgia 0 – 1 Polonia
Portugalia 3 – 0 Kazakhstan

Groupa D
Cipru 1 – 1 Germania
Irlanda 5 – 0 San Marino

Groupa E
Macedonia 0 – 2 Russia
Israel 3 – 4 Croatia

Meciuri amicale

Olanda 1 – 1 Anglia
Slovacia 3 – 1 Bulgaria
Spania 0 – 1 Romania

Tara Galilor 4 – 0 Liechtenstein
Australia 1 – 1 Ghana
Malta 1 – 4 Lithuania

Estonia 2 – 1 Belarus
Georgia 2 – 0 Uruguay
Suedia 0 – 1 Coasta de Fildes

Tunisia 2 – 0 Libia
Ungaria 1 – 0 Canada
Luxembourg 0 – 0 Togo

Cehia 1 – 1 Danemarca
Serbia 1 – 1 Norvegia
Austria 4 – 1 Trinidad & Tobago

Morocco 6 – 0 Gabon
Elvetia 1 – 2 Brazilia

Egypt 1 – 0 Africa de Sud
Italia 1 – 1 Turcia
Franta 1 – 0 Grecia

HotNews.ro, 16 nov 2006Comment Form