Presa despre declaratiile presedintelui in mass-media internationala

0

“Avem oameni care fura, beau, dar suntem muncitori si inteligenti”

PRESEDINTELE Traian Basescu caracterizeaza drept “discriminare” decizia autoritatilor britanice de a impune restrictii accesului romanilor pe piata muncii, dupa 1 ianuarie 2007.

“Nu am observat nici un fel de restrictii pentru fortele militare din Irak, unde soldatii romani si britanici lupta impreuna”, a afirmat Basescu sambata, la Sinaia, la o intalnire cu presa straina acreditata la Bucuresti. Intr-un interviu acordat, apoi, Associated Press, seful statului a afirmat ca nu i-a vazut pe britanici “jigniti” ca lupta alaturi de romani in Irak.

“Romania nu este o tara perfecta. Ea are trasaturi bune, dar si oameni care fura, care beau. In acelasi timp, ne este greu sa acceptam ca tari cum ar fi Marea Britanie au impus masuri mai severe decat cele impuse natiunilor care s-au alaturat UE in 2004.

Nu ne temem sa numim aceasta discriminare si ne este foarte dificil sa acceptam un astfel de tratament”, a adaugat Traian Basescu.

Integral in Gandul

Basescu ataca Rusia si Marea Britanie

Presedintele Traian Basescu a atacat doua dintre cele mai puternice state ale lumii. Sambata, la Sinaia, in timpul unei intalniri cu jurnalistii straini acreditati in Romania, seful statului a acuzat Federatia Rusa ca utilizeaza gazul drept arma politica de santaj al UE. Despre Marea Britanie a spus ca vrea soldati romani in Irak, dar muncitorilor veniti din Romania le inchide usa in nas.

Integral in Adevarul

Basescu trage in tot ce misca, de la Urali la Canalul Minecii

Gazprom, sperietoarea

Basescu a explicat ca Uniunea Europeana trebuie sa iasa din dependenta sa de gazele rusesti pentru a evita riscul de a vedea gigantul Gazprom devenind un „instrument de presiune politica“ in relatiile Moscovei cu statele membre.

Basescu se incrunta la Londra si la Dublin

In fata ziaristilor straini, Basescu a criticat Marea Britanie si Irlanda pentru ca au anuntat restrictii pe piata muncii impotriva romanilor. „Romania nu este o tara perfecta. Ea are trasaturi bune, dar si oameni care fura, care beau“, a aratat presedintele roman, conform AP.

El a adaugat ca „ne este greu sa acceptam ca tari cum ar fi Marea Britanie au impus masuri mai severe decit cele impuse natiunilor care s-au alaturat UE in 2004“.

Integral in Cotidianul

HotNews.ro, 13 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *