LIKE la pagina pentru a continua!



emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup




Arhivă Stiri

Sunday, June 13, 2021

In octombrie, inflatia anuala a scazut la 4,8%

Cresterea indicelui preturilor de consum in luna octombrie a fost determinata, in principal, de scumpirea serviciilor, intrucat preturile celorlalte doua categorii luate in calcul in cosul de consum, bunurile alimentare si nealimentare, au inregistrat majorari foarte reduse.

Preturile de consum au crescut in octombrie fata de luna precedenta cu 0,21% ajungind la 0,92%, ca urmare a scumpirii serviciilor, in timp ce marfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,07% iar preturile alimentelor au urcat cu 0,05%.

Serviciile au avut o majorare de pret de 0,16 puncte procentuale, in timp ce mancarea si marfurile nealimentare au avut cresteri relativ nesemnificative, de 0,02 puncte procentuale, respectiv 0,03 puncte procentuale.

Cele mai mari cresteri au fost consemnate pentru cinematografe, teatre, muzee, cheltuieli cu invatamantul si turismul (+2,91%), alte servicii (+2,86%), chirie (+1,98%), restaurante, cafenele, cantine (+1,45%), apa, canal, salubritate (+0,99%) si la transport urban (+0,79%). Avansul tarifelor la grupa alte servicii a fost determinata de majorarea tarifelor la cazarea in caminele universitare.

Pretul la mancare a crescut foarte putin pe ansamblu deoarece scumpirile la oua (11%), la fasole boabe si alte leguminoase (2,9%), la citrice si alte fructe meridionale (2,8%), la lapte si produse lactate (0,9%), la carne si conserve din carne (0,6%) au fost contrabalansate de scaderile la cartofi (-12,5%), zahar (-2,1%), fructe proaspete (-0.9%) si ulei comestibil (-0,6%).

In cadrul grupei de produse nealimentare s-au majorat preturile la tigari si tutun (0,7%), la incaltaminte (0,6%), la imbracaminte, articole de galanterie, mercerie (0,4%), in timp ce scaderi s-au inregistrat la combustibili (-0,8%), la masini de spalat (-0,2%), la frigidere si congelatoare (-0,2%).

HotNews.ro, M.C., 10 nov 2006







Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT