LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, June 13, 2021

Violente de strada in Rusia si Ucraina

Aproximativ 30 de persoane din Kiev si alte peste 200 din Moscova au fost arestate in urma protestelor ultranationaliste desfasurate sambata, cu ocazia „Zilei Unitatii Poporului”, relateaza agentiile internationale de presa. Manifestarile violente au fost indreptate impotriva imigrantilor, extremismul luand o amploare deosebita in cele doua tari ex-sovietice.

In Rusia, circa doua mii de ultranationalisti s-au adunat in capitala tarii pentrul „Marsul rusesc”, in ciuda interdictiilor impuse de primarul Lujkov, care a anuntat marti ca nu autorizeaza manifestatia.

Pentru a preveni repetarea incidentelor de anul trecut, cand sute de nationalisti au scandat slogane cu tenta nazista impotriva imigrantilor ilegali, autoritatile din Moscova au anuntat suplimentarea fortelor de ordine si amplasarea a 6500 de politisti pe toata durata marsului.

Cu ocazia aceleiasi sarbatori, in capitala Ucrainei, peste 30 de persoane au fost retinute de politie si alte zece au fost ranite, in urma altercatiilor dintre manifestanti. Conflictul a izbucnit intre 20 de militanti prorusi care se pregateau sa defileze pe strazile Kievului si 50 de ultranationalisti care au incercat, prin violenta, sa impiedice marsul.

„Ziua Unitatii Poporului” a fost infiintata anul trecut, in Rusia, printr-un decret prezidential si are rolul de a reaminti rusilor eliberarea Moscovei de catre invadatorii polonezi in 1612.

Cu toate ca majoritatea televiziunilor de stat au prezentat ample programe explicand semnificatia sarbatorii, peste 50% din rusi nu stiau ce se sarbatoreste si abia 8% au reusit sa numeasca corect sarbatoarea.

HotNews.ro, C. Marin, 05 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT