Real Madrid-Steaua Bucuresti 1-0

0

Incurajati frenetic de suporterii romani prezenti in tribune, stelistii au inceput curajos meciul de pe Bernabeu si au dominat prima repriza avand nu mai putin de trei mari ocazii de gol. Capello face schimbari in echipa si madrilenii incep mult mai hotarati repriza secunda ratand incredibil doua ocazii de gol.

Cu o aparare exacta, ajutata din plin si de sansa, Steaua ar fi putut termina meciul la egalitate. A venit insa si autogolul de cosmar al lui Nicolita care scoate Steaua din Liga Campionilor. Arbitraj excelent, un public la inaltime si un joc al Stelei cu care ne putem mandri.

Stelistii au inceput curajos meciul de pe Bernabeu fiind incurajati frenetic de suporterii romani prezenti in tribune. In prima jumatate de ora Steaua a ratat trei ocazii mari de gol prin Paraschiv, Petre Marin si Valea Badea. Fluerati de proprii suporteri, “galacticii” au singura ocazie de gol in finalul reprizei cand Cernea a scos mingea cu un reflex uimitor chiar de pe linia portii.

Cernea scoate cu piciorul mingea de pe linia portii

Capello face schimbari in echipa si madrilenii incep mul mai ofensiv repriza secunda. Ivan Helguera rateaza incredibil din doi metri pentru ca imediat Sergio Ramos sa reia cu capul periculos peste poarta. Steaua este impinsa tot mai mult in aparare.

Van Nistelroy scapa singur spre poarta stelista, il dribleaza si pe Cernea care-l faulteaza. Van Nistelroy trage peste si mentine sperantele Stelei pentru un rezultat de egalitate.

Helguera rateaza incredibil din doi metri

Stelistii preseaza, dar echipa din Madrid este antrenata de Capello si stie cum sa tina de rezultat fara prea multe emotii.

Remarcatii serii pot fi portarul Cernea care a scos incredibil mingea de pe linia portii si a aparat extraordinar pe tot parcusrsul partidei, si Petre Marin care a alergat tot meciul ca un jucator de douazeci de ani.

Un meci spectaculos in care Steaua a vrut si putea obtine chiar mai mult.

Declaratiile de dupa meci

Capello: “Stiam ca Steaua e o echipa periculoasa si face un presing bun. Sunt sigur ca Steaua va merge in Cupa UEFA. Am invins cu un gol facut cadou de Steaua dar am avut si noi ocazii foarte mari, care in mod normal ar fi trebuit sa ne aduca trei goluri”.

Olaroiu: “Ai un gust amar cand pierzi in asemenea maniera. Am dominat meciul in multe momente in prima repriza si puteam mai mult. N-am facut schimbarile mai devreme fiindca aveam jucatori care nu stiam cat vor mai rezista in teren.
Steaua si-a recastigat azi onoarea pierduta in meciurile de acasa cu Lyon si Real”.

Cernea: “Trebuia sa luam un gol din actiune si atunci nu am mai fi fost asa de suparati. Am avut noroc atunci cand am respins mingea de doua ori de pe linia portii. Daca ai noroc esti portar mare, nu ai noroc esti portar slab. Din iarna cred ca Steaua o sa ma cedeze chiar si dupa modul cum am aparat in seara aceasta.”

Reactii in presa

Nicolita elimina Steaua din Liga Campionilor, scrie Onlinesport.ro. Cotidianul sportiv spaniol As vorbeste despre ”Un autogol prostesc, ridicol si absurd”, dar ii lauda pe cei 15 mii de suporteri romani de pe Bernabeu. “Ce-ai facut Banel?”, se intreaba si cei de la ProSport. “Sinucidere”, titreaza Gazeta Sporturilor. Steaua scufundata de un autogol al lui Nicolita, citim pe situl UEFA.

Van Nistelroy rateaza penalty-ul

Rezultatele serii de miercuri in Liga Campionilor

Groupa E
Lyon 1 – 0 Dynamo Kyiv
Real Madrid 1 – 0 Steaua Bucuresti

Groupa F
Benfica 3 – 0 Celtic
FC Copenhagen 1 – 0 Manchester U.

Groupa G
Arsenal 0 – 0 CSKA Moscow
Hamburger SV 1 – 3 FC Porto

Groupa H
AC Milan 4 – 1 Anderlecht
AEK Athens 1 – 0 Lille

Rezultatele serii de marti in Liga Campionilor

Grupa A
Barcelona 2 – 2 Chelsea
Levski Sofia 0 – 3 Werder Bremen

Groupa B
Spartak Moscow 0 – 1 Inter Milan
Bayern Munich 0 – 0 Sporting Lisbon

Groupa C
Liverpool 3 – 0 Bordeaux
PSV Eindhoven 2 – 0 Galatasaray

Groupa D
AS Roma 1 – 1 Olympiakos Piraeus
Shakhtar Donetsk 2 – 2 Valencia

HotNews.ro, Ionut Baias, 01 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *