LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, October 17, 2021

Koenigsegg CCX cea mai rapida supermasina

Suedezii de la Koenigsegg au finalizat cel de-al treilea proiect care s-a materializat in superba supermasina CCX. Mai toti oamenii implicati in presa auto incearca sa stabileasca ierarhii ale masinilor de superlux. Unii le departajaza prin prisma pretului, altii dupa capacitatea motorului, iar altii dupa viteza maxima cu care au rulat sau pot rula.

Koenigsegg CCX a devenit cea mai rapida masina de serie produsa vreodata. CCX-ul a fost testat in Italia pe circuitul de la Nardo si a atins 385,6 km/h.

Cu aceasta performanta Koenigsegg CCX a devansat cu 1,6 km/h viteza maxima obtinuta de exoticul McLaren F1. Circuitul italian este oval, iar rotile din fata au fost tot timpul virate, fapt ce, teoretic, a redus viteza maxima pe care ar fi putut sa o atinga Koenigsegg CCX in cazul unei piste drepte.

Probabil ca suedezii vor merge cu modelul CCX si pe lacul de sare de la Bonneville din America, unde pot incerca sa-si depasasca propriul record ajutati de o rulare in linie dreapta.

CCX-ul este a treia generatie de masini marca Koenigsegg dupa primele doua modele numite CCR si CC8S. Richard Weisman, seful companiei a declarat ca de la model la model masinile Koenigsegg au devenit mai performante.

CCX este propulsata de un motor V8 de 4.7 litri care poarta marca Koenigsegg si produce nu mai putin de 806 CP. Modelele anterioare folosisera motoare produse de americanii de la Ford. Koenigsegg CCX are un pret pe masura care depaseste suma de 600 de mii de euro.

StiriAuto.ro, 01 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT