LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, October 17, 2021

Incredibil: Golf de 400 CP !

Divizia nord-americana a Grupului Volkswagen nu putea ramane insensibila la febra Salonului de Tuning de la Las Vegas. Dupa ce anul trecut a surprins asistenta cu versiunile R-GT ale lui Touareg , Passat si Jetta, in acest an avem de face cu una dintre cele mai interesante versiuni Golf construite vreodata: Golf 5 R GTI.

Specialistii americani au profitat de experienta in domeniu a tunerilor de la APR, care au dezvoltat un “big turbo kit” care permite extragerea a 375 de cai putere din motorul TFSI de 2.0 litri a lui GTi, adica aproape dublu fata de cei 200 de cai ai versiunii de serie.

In rest, tot ceea ce a fost construit in jurul acestui supermotor este opera VW Design Center California: fibra de carbon pentru caroserie, spoiler si o grila enorme in partea frontala, elemente interne supersportive si pneuri 265/30 montate pe jante de 19 inch.

Elaborarea motorului, realizata de specialistii de la APR, a fost realizata prin inlocuirea completa a turbocompresorului, a intercoolerului si a tuturor conductelor de aspiratie.

Rezultatul este senzational: un motor capabil sa scoata 375 de cai si 460 Nm cu benzina de 98 de octani (ajungand chiar la 400 CP cand este utilizata benzina de 100 de octani) care duce Golful R GTI in 4.8 secunde de la 0 la 100 km/h.

Nu se stie daca kitul exterior va fi disponibil in viitor in lista de optionale ale modelului german, insa putem spera acest lucru avand in vedere ca cele prezentate anul trecut la acelasi SEMA Show au intrat in listele de preturi ale modelelor VW, cel putin in SUA.

Automarket, Mircea Mester, 02 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT