Accident de munca la RAFO Onesti: trei persoane au murit

0

Trei persoane si-au pierdut viata, miercuri, intr-o explozie produsa la rafinaria RAFO Onesti, din cauza unei acumulari de gaze. Deflagratia s-a produs la ora 11 si 50 de minute, la instalatia catalitica. Managerul general al RAFO, Marin Anton, a declarat pentru Antena 3 ca rafinaria era in revizie iar muncitorii nu au respectat procedurile de deschidere a instalatiei.

Cei trei muncitori au fost striviti de o bucata de aproximativ 6- 7 metri, desprinsa din plafonul metalic al cuptorului unde cei trei muncitori efectuau o interventie din proprie initiativa.

“In momentul in care incerci sa pui un astfel de utilaj in functiune trebuie respectata o anumita procedura pe care ei nu au respectat-o. Cert este ca acesti oameni nu trebuiau sa fie acolo si nu trebuiau sa aiba aceasta initiativa, ci sa respecte procedura de interventie”, a declarat managerul general al Rafo.

Zona a fost securizata, iar la fata locului s-au deplasat echipe de interventie, masini de salvare, politisti si pompieri.

Accidentul s-a produs la aceeasi instalatie, unde in urma cu doi ani, a avut loc o alta explozie, in urma careia si-au pierdut viata doi muncitori.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut constituirea unei comisii de ancheta care sa elucideze cauzele accidentului – a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Ea a precizat ca premierul a fost informat in sedinta de miercuri a Cabinetului despre explozia produsa la Rafo Onesti.

“Primul-ministru a cerut ca, ulterior primelor decizii care se iau dupa producerea unui astfel de incident, sa fie constituita inclusiv o comisie de ancheta pentru a se elucida cauzele accidentului”, a adaugat Oana Marinescu.

HotNews.ro, D. Mihai, D. Galantonu, 01 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *