Sedii de milioane de euro pentru operatorii de telefonie

0

In ultimii trei ani, marii operatori de telefonie din Romania s-au orientat intens catre construirea, inchirierea si relocalizarea sediilor principale ale companiilor in cladiri moderne, ale caror costuri sunt de ordinul zecilor de milioane de euro.

Unul dintre cele mai mari centre al operatorilor de telefonie se afla in posesia Vodafone, o cladire inchiriata de fosta societate Mobifon, cu nici mai mult, nici mai putin de 15 milioane de dolari.

Cladirea, botezata Global Business Center, situata in zona Politehnica, are o suprafata totala de 13.500 metri patrati, sapte etaje si un subsol pe trei nivele (4.500 mp), unde se afla cele 126 de locuri de parcare. Orange Romania a avut sediul in cladirea Europe House (Piata Victoriei) pana in anul 2003, cand aceasta a fost vanduta pentru suma de 30 milioane de euro.

Imediat s-a inceput constructia unei noi cladiri, situata pe bulevardul Dimitrie Pompei, proiectata special pentru a veni in intampinarea cerintelor companiei Orange. Noul sediu a fost construit la standard de clasa A.

Cladirea ofera o suprafata totala de 16.000 metri patrati celor peste 600 de birouri, cu posibilitate de extindere ulterioara la 1000 de birouri, si beneficiaza de conectare prin fibra optica la reteaua proprie de telecomunicatii. Numai amenajarile interioare ale sediului au insumat cifre de peste 2 milioane de euro.

Si operatorul de telefonie fixa, Romtelecom, a realizat schimbari majore in ceea ce piveste amplasarea sediului central. Vechiul sediu, Palatul Telefonelor, de pe Calea Victoriei, considerat monument istoric, a fost renovat, centrul operatiunilor fiind mutat in sectorul 1, pe strada Garlei, intr-o cladire noua, in valoare de peste 35 milioane de euro.

Zapp isi muta sediul

Inca de la aparitia pe piata romaneasca, in anul 2001, Zapp a avut sediul central in afara Bucurestiului, in zona Calea Bucuresti-Balotesti, Judetul Ilfov.

Recent, compania a anuntat ca isi va stabili sediul central in S.Park, proiectul dezvoltat in parteneriat de firma romaneasca ACMS si developerul de origine olandeza ING Real Estate, in zona de centru-nord a Capitalei, langa Casa Presei Libere.

Initial, operatorul de telefonie a inchiriat 10.000 mp prin intermediul Eurisko, in doua dintre cele mai importante proiecte de birouri lansate in acest an: S.Park si Sema Parc. Suprafata tranzactionata face obiectul a trei contracte, doar o parte din cei 10.000 mp fiind ocupabili imediat.
Integral in Curentul

Curentul, 01 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *