LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Sunday, September 24, 2017

Wal-Mart ar putea achizitiona un lant de hypermarketuri din China

Wal-Mart Stores Inc., cel mai mare retailer din lume, a ajuns la un acord pentru preluarea lantului de supermarketuri Trust-Mart, controlat de o companie taiwaneza, pentru aproximativ un miliard dolari, potrivit unor surse, citate de Reuters.

Daca tranzactia va fi aprobata de autoritatatea de reglementare a concurentei din China, Wal-Mart ar putea deveni retailerul cu cea mai mare retea de magazine din aceasta tara, aproximativ 160, devansand compania concurenta Carrefour care avea 78 in anul 2005.

Purtatorii de cuvant ai Wal-Mart si Trust-Mart au refuzat sa comenteze informatiile.

Trust-Mart a inregistrat in 2005 vanzari de 13,2 miliarde de yuani, aproximativ 1,67 miliarde de dolari, in magazinele din China, potrivit Asociatiei Chineze a Retelelor de Magazine si de Francize, in timp ce Wal-Mart China a avut incasari de 9,9 miliarde de yuani.

In acelasi timp, Carrefour a avut vanzari de 17,4 miliarde de yuani, iar Metro a inregistrat incasari de 7,5 miliarde de yuani.

Potrivit companiei de cercetari de piata Euromonitor, piata din China, estimata la 500 de miliarde de dolari, este inca dominata de lanturile autohtone de supermagazine.

Trust-Mart a intrat pe piata chineza in anul 1997, iar in acest moment are aproximativ 30.000 de angajati in peste 20 de provincii de pe teritoriul Chinei, si oferta peste 20.000 de produse.

Wal-Mart a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca se retrage de pe piata germana prin vanzarea celor 85 de magazine catre retailerul german Metro, dupa ce, in mai, gigantul american s-a retras de pe piata sud-coreeana.

Retailerul american detine la nivel mondial peste 6600 de magazine, iar anul trecut vanzarile grupului au atins valoarea de 312 miliarde dolari. Vanzarile la nivel international au reprezentat 20% din totalul vanzarilor grupului. In luna mai a acestui an, Wall-Mart a anuntat ca in primul trimestru al acestui an, vanzarile grupului au crescut cu 12% pana la 80,5 miliarde dolari.

HotNews.ro, D.C., 17 oct 2006
Comment Form

  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c
  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
Click Now!