Tata Steel va cumpara Corus Group cu opt miliarde de dolari

0

Corus Group, producatorul anglo-olandez de otel, a acceptat sa fie preluat de indienii de la Tata Steel, contra sumei de 8,04 miliarde de dolari. In caz ca se va definitiva preluarea, Tata Steel va deveni al cincilea producator de otel din lume.

Cele 8,04 miliarde de dolari, acceptate de Corus Group vineri, corespund unui pret pe actiune sub cotatia zilei, dar cu 24% mai mare decat cotatia medie inregistrata anul acesta de actiunile companiei anglo-olandeze, informeaza Reuters.

Reprezentantii Corus Group au mai purtat negocieri si cu compania rusa Severstal si cu Companhia Siderurgica Nacional din Brazilia, informeaza surse citate de Reuters.

Aceasta fuziune este benefica pentru ambele parti, apreciaza analistii pietei mondiale de otel. Grupul Corus avea nevoie de un partener pentru a accesa pietele asiatice, aflate in continua dezvoltare.

Tata Steel va fi propulsat, prin preluarea Corus Group, de pe locul 56 pe locul 5 in topul mondial al producatorilor de otel. Compania indiana va beneficia astfel de tehnologia avansata a producatorilor europeni, prevazand si reducerea costurilor cu materialele sau de marketing.

Preluarea Corus Group de catre Tata Steel ar fi cea mai mare afacere de acest gen incheiata de o companie indiana.

HotNews.ro, L. Gliga, 20 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *