LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, August 21, 2017

Premiul Nobel pentru medicina revine americanilor

Doi americani, Andrew Fire si Craig Mello au primit, luni, premiul Nobel pentru medicina si psihologie pe 2006, pentru descoperirile lor in domeniul genetic, transmite AFP.

Cei doi laureati au fost recompensati pentru ca au reusit sa identifice “un mecanism fundamental pentru controlul fluxului de informatii genetice”, a anuntat, intr-un comunicat, comitetul Nobel de la Institutul Karolinska din Stockholm, capitala Suediei.

Potrivit acestuia, cei doi cercetatori au descoperit un mecanism numit “interferenta ARN”, care poate bloca anumite gene, lucru care poate ajuta la descoperirea unor noi terapii.

Acum, cei doi cercetatori spera sa poata stabili noi tratamente pentru lupta impotriva infectiilor virale, bolilor cardio-vasculare si a dereglarilor hormonale.

Premiul Nobel pentru Medicina este in valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,37 milioane de euro) iar cei doi il vor imparti in mod egal.

Mello a declarat pentru Reuters ca nu se astepta sa primeasca aceasta distinctie la doar 45 de ani si a adaugat ca o parte din bani vor fi destinati actiunilor caritabile.

Fire, nascut in 1959, este profesor de patologie si genetica la Universitatea de medicina din Stanford din California, iar Mello, nascut in 1960, este profesor de medicina moleculara la Universitatea de medicina din Massachusetts.

Premiul Nobel pentru fizica va fi decernat marti iar cel pentru chimie, miercuri. Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 9 octombrie.

Premiul Nobel pentru pace, singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, Alfred Nobel, va fi anuntat pe 13 octombrie.

Distinctiile vor fi inmanate oficial in 10 decembrie in doua ceremonii, la Stockholm si la Oslo.

HotNews.ro, C.N.A., 02 oct 2006
Comment Form

  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
  • Harry Felix: Përshëndetje, Shumë falënderime janë sinqerisht të sinqerta, Z. / Znj K
  • david: Aveți nevoie de un împrumut de 2% pentru a vă anula datoriile / facturile sau
  • Tatiana: Ma numesc Tatiana, nascuta la 18.05.1986. Daca e posibil Dl Becali sa imi expedi
  • coconu florin: coconuflorin@yahoo.com Email-ul meu. In mesajul de mai sus nu-l pusesem.
Click Now!