Moody’s a imbunatatit ratingul BCR, BRD – Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank

0

Agentia de rating Moody’s Investors Service a anuntat marti ca a imbunatatit ratingul acordat bancilor BCR, BRD – Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank pentru depozitele in valuta la Baa3 pentru creditele pe termen lung si Prime-3 pentru creditele pe termen scurt, cu perspective stabila, conform un comunicat al agentiei.

Majorarea ratingurilor celor trei banci vine dupa imbunatatirea ratingului de tara acordat Romaniei la data de 6 octombrie pentru imprumuturile pe termen scurt si lung, in valute si in moneda locala la “Baa3/P-3”, cu perspectiva stabile.

Imbunatatirea ratingul celor trei banci nu a fost afectat de ratingul majorat al Romaniei.

Potrivit analistilor Moody’s, ratingul depozitelor valutare beneficiaza de un puternic sprijin din partea bancilor mama cat si din partea sistemului si este probabil sa beneficieze de acest ajutor in continuare.

Ratingul depozitelor valutare ale celor trei banci este constrans in acest moment de plafonul de rating al tarii. Daca plafonul de rating al Romaniei va creste, vor creste probabil si ratingurile depozitelor valutare ale celor trei banci.

HotNews.ro, D.C., 10 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *