Grande Punto este un model scump. Merita banii? Probabil ca da.

Fiecare cal-putere care „necheaza” sub capota micutului Fiat Grande Punto testat costa 128 de euro. Merita? La Logan Prestige (cel mai vitezist, cu 16 valve), cat trebuie sa dai pentru un cal-putere? 95 de euro. Merita?

La Renault Megane (hatchback sau Sedan, motorizarea diesel de 80 CP) valoarea unui calut sare de 170 de euro. Merita?
Daca socotim succesul pe care il au acum pe piata Loganul si autoturismul de la Renault, se poate spune ca, in cazul lor, merita sa platesti.

Merita si in cazul lui Grande Punto, probabil cea mai buna masina de oras, dar si pentru calatorii scurte. Aceasta concluzie vine imediat dupa testarea celei mai performante variante a lui Grande Punto, versiunea Sport, echipata cu motorul 1.9 JTD de 130 de cai-putere. Cea mai nimerita la o asemenea masina.

Este iute, fatoasa si dispune de toate dotarile de care are nevoie. Sunt voci care sustin ca la fel de buna este si varianta dotata cu propulsorul de 1,3 litri si care furnizeaza o forta incredibila pentru aceasta capacitate (mai ales pentru un diesel): 90 de cai-putere. In acest caz, pentru un cal se plateste mai mult, in jur de 140 de euro.

Grande Punto, indiferent de motorizare si de echipare, sta foarte bine pe sosea. Este confortabila pentru sofer, dar si pentru alti patru pasageri, atat timp cat calatoria neintrerupta nu dureaza mai mult de o ora si jumatate. Mult laudatul spatiu din interior, probabil cel mai mare din clasa, nu face totusi din Grande Punto o masina buna pentru deplasari in tara.

Laudat de francezi, englezi si nemti

Este, asa cum au spus si francezii, „cea mai buna masina de oras”. Conservatorii englezi au laudat si ei micul Grande Punto, acordandu-i premiul „Auto Europa 2006”. Insa cei mai entuziasmati europeni care au testat Grande Punto au fost germanii. Acestia i-au dat modelului italian doua prestigioase premii „Volanul de aur” si „Best Cars 2006”.

Si pentru ca aprecierile sa fie totale, trebuie remarcat ca Grande Punto este si cea mai sigura masina din segmentul B, avand un punctaj superior rivalilor la testele Euro NCAP (cinci stele la impactul frontal, trei stele la protectia copiilor si trei stele la pietoni).

Din punct de vedere vizual, Grande Punto este, din nou, impresionant. Stilistul Giugiaro si-a facut treaba, astfel ca Fiat se poate lauda acum cu una dintre cele mai frumoase prezente din clasa mica. Noul limbaj estetic imbina forme de la cele mai atragatoare modele aflate sub umbrela Fiat. Grande Punto seamana din fata cu Maserati, cu Alfa din lateral, spatele fiind retusat dupa fosta generatie Punto, inca disponibila.

Grande Punto este, asadar, un autoturism nemaipomenit. Merge bine, este destul de confortabil, sigur, consuma cu prudenta. Dar merita? Probabil ca da, doar in cazul in care isi va pastra nealterate calitatile. In ultimii ani, Fiat a deziluzionat la acest capitol

Sursa: Evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *