LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Saturday, November 18, 2017

Manifestatii violente la Budapesta

Politia maghiara a tras cu gloante de cauciuc in manifestanti

Situatie tensionata in capitala Ungariei. Fortele de ordine au deschis focul cu gloante de cauciuc impotriva manifestantilor care incercau sa patrunda in piata din fata Parlamentului. Protestatarii cer demisia premierului Ferenc Gyurcsany. In cursul dupa-amiezei, politistii au intervenit cu tunuri de apa pentru a-i imprastia pe manifestantii turbulenti.

Reuters transmite ca au fost arestate zece persoane iar alte cateva au fost ranite.

Aceste demonstratii au loc chiar in ziua in care s-a marcat implinirea a 50 de ani de la revolta antisovietica din octombrie-noiembrie 1956.

Potrivit Antena 3, au iesit in strada aproximativ 20.000 de persoane. In cursul diminetii, au avut loc ciocniri violente intre fortele de ordine si protestatari. Orasul a fost aproape blocat, fiind restrictii de circulatie pe majoritatea arterelor pe care s-au deplasat oficialii straini, aflati in capitala ungara pentru a participa la ceremonii.

In urma cu aproximativ o luna, in Budapesta, au avut loc alte proteste de amploare, demonstrantii solicitand demisia premierului. Pe 19 septembrie, interventia fortelor de ordine s-a soldat cu peste o suta de raniti.

Totusi, primul-ministru Ferenc Gyurcsany ramane de neclintit in decizia sa de a nu demisiona si de a duce mai departe masurile economice incepute. “Voi continua pentru ca inca mai am multe de facut din aceasta functie” – declara, atunci, premierul ungar, intr-un inteviu pentru revista germana “Focus”.

HotNews.ro, D. Mihai, 23 oct 2006
Comment Form

  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te
  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en