LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, September 26, 2017

Manifestantii islamisti au atacat ambasada Danemarcei

Danemarca si-a inchis temporar ambasada de la Teheran dupa ce, marti, in cursul unei manifestatii a islamistilor care protestau fata de difuzarea unei inregistrari video care il ironiza pe profetul Mahomed, trei cocteiluri Molotov au fost aruncate in incinta misiunii diplomatice, informeaza editiei online a FOXNews.

Manifestantii au aruncat cu pietre si cu dispozitive incendiare in curtea ambasadei, dar nu au provocat pagube insemnate, potrivit unui oficial danez.

„Am inchis temporar ambasada din ratiuni de securitate, dar ambasadorul si personalul misiunii diplomatice isi continua treaba la Teheran”, a declarat Per Stig Moeller, ministrul de externe al Danemarcei.

Inregistrarea video care a declansat scandalul a fost realizata de organizatia de tineret a Partidului Poporului, partid de extrema dreapta, si il prezinta pe profetul Mahomed ca pe o camila care bea bere si ca pe un terorist beat care ataca Copenhaga.

Seful diplomatiei daneze a dat asigurari omologului sau iranian Manouchehr Mottaki ca Danemarca se distanteaza fata de aceasta inregistrare. De asemenea, autoritatile daneze au inchis doua siteuri care difuzau inregistrarea video.

In ianuarie si februarie, au izbucnit manifestatii de protest in mai multe tari musulmane dupa ce 12 caricaturi ale profetului Mahomed au fost publicate intr-un ziar danez, fiind apoi preluate de o serie de publicatii Vest Europene.

In luna septembrie, un discurs al Papei Benedict al XVI-lea a declansat noi proteste in lumea musulmana. Controversatul discurs a inceput cu un citat dintr-un imparat bizantin din secolul al XIV-lea, care sustinea ca profetul Mohamed nu a adus nou decat idei rele si inumane, printre care si cea ca religia pe care o predica trebuie sa fie raspandita cu sabia.

HotNews.ro, D.C., 11 oct 2006
Comment Form

  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c
  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
Click Now!