LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, September 26, 2017

Majoritatea europenilor nu stie cati membri are Uniunea Europeana

Majoritatea europenilor nu stie cati membri are Uniunea Europeana

Doar 23% dintre cetatenii europeni stiu ca Uniunea Europeana are 25 de state membre, majoritatea fiind de parere ca Uniunea are mai putine tari membre, iar state precum Polonia, Ungaria sau Cehia sunt plasate in randul tarilor care asteapta sa intre in clubul european, potrivit unui Eurobarometru comandat de catre Comisia Europeana si dat publicitatii marti.

Pe lista tarilor care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana in viitorul apropiat, europenii plaseaza pe primul loc Turcia (42%), urmata de Romania si Bulgaria.

Unul din cinci europeni declara ca nu stie cu exactitate cate tari fac parte din Uniunea Europeana. Procentul celor care stiu cate state fac parte din clubul european este mai mare in randul cetatenilor din statele care au aderat recent la Uniunea Europeana. Raspunsuri corecte in proportie de peste 50% se intalnesc doar in randul cetatenilor din Cipru, Slovenia si Luxemburg.

Pe de alta parte, trei sferturi dintre danezi si finlandezi, 68% dintre suedezi si 65% dintre germani considera ca Uniunea Europeana are mai putin de 25 de state membre.

Intrebati daca ar putea sa identifice cinci tari care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana in viitorul apropiat, majoritatea europenilor au plasat in capul listei Turcia (42% dintre respondenti), urmata de Romania (29%) si Bulgaria (25%).

Exista insa si cetateni europeni care plaseaza tari precum Polonia (10% dintre respondenti), Ungaria (9%), Lituania (7%) si Cehia (6%), care sunt deja membre ale Uniunii Europene, in randul tarilor care sunt in curs de aderare.

HotNews.ro, A.V., 10 oct 2006
Comment Form

  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c
  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
Click Now!