Lansarea cartii ‘102 minute’ – povestea nespusa a luptei pentru supravietuire din interiorul Turnurilor Gemene

0

Editura Nemira lanseaza vineri, 13 octombrie, ora 19.00, la magazinul Diverta din Plaza Romania o carte eveniment – 102 minute de Jim Dwyer si Kevin Flynn, reporteri la New York Times, tradusa din limba engleza de Bogdan Marchidanu.

„Timp de 102 minute, in dimineata zilei de 11 septembrie 2001, 14 000 de oameni s-au luptat pentru viata la World Trade Center. Aceasta carte intentioneaza sa dezvaluie ce s-a intamplat atunci, exclusiv din perspectiva oamenilor din interiorul Turnurilor Gemene – angajati ai firmelor, vizitatori si salvatorii care le-au sarit in ajutor.

Relatarile lor sunt extrase din 200 de interviuri cu supravietuitori si martori, din mii de pagini de transcrieri ale transmisiilor radio, din mesaje telefonice, electronice si din diverse discutii.“ – nota autorilor.

Un document esential si socant, care reda dramatismul luptei pentru viata in World Trade Center, in dimineata zilei de 11 septembrie, cand fiecare minut a contat. O privire din interior asupra unei zile pe care lumea intreaga a trait-o numai din afara; o lupta inegala cu spaima, cu moartea si cu haosul purtata de oameni obisnuiti aflati in situatii imposibile.

Dupa lansarea de carte va avea loc premiera filmului World Trade Center, la Movieplex (ora 20). Un film despre 11 septembrie in regia lui Oliver Stone, cu Nicolas Cage in rolul principal, o poveste adevarata despre curaj si supravietuire, preia cazul real a doi politisti care au supravietuit sub daramaturile Turnurilor Gemene timp de peste 12 ore.

HotNews.ro, 11 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *