LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, October 23, 2017

Kramnik – campion mondial !

Rusul Vladimir Kramnik a cucerit titlul mondial in cea de a 4-a partida de departajare!

Kramnik-Topalov 8,5-7,5 (6-6 in sistem clasic, 2,5-1,5 sah rapid)

Meciul a fost incarcat de tensiuni extrasportive, influentat de erori incredibile pentru acest nivel, dar ofera lumii sahiste un campion legitim. Kramnik este recunoscut si de federatia internationala FIDE, dar si de asociatia jucatorilor profesionisti.

“A fost un meci politic. Ambii jucatori au fost depasiti de miza reunificarii titlurilor, iar calitatea partidelor a fost slaba. Singurul merit al meciului este ca ne-a oferit un campion!”
Mihail Marin, mare maestru

Mihail Marin a fost comentatorul oficial al meciului pentru site-ul chessbase.com. El este totodata analizatorul si secondantul jucatorei-minune din Ungaria, Judith Polgar.

Istoric

In 1993, campionul mondial de la acea data Gari Kasparov a infiintat Asociatia Jucatorilor Profesionisti, din cauza unot neintelegeri de ordin financiar cu federatia. Din acel moment, titlul mondial a cunoscut doua versiuni – cea a federatiei FIDE si cea a lui Kasparov PCA.

Principala miza a intilnirii dintre Kramnik si Topalov a fost reunificarea titlurilor mondiale.

Meciul de la Elista a fost marcat de un “scandal al toaletelor” – bulgarul l-a acuzat pe Kramnik ca are un sistem secret de comunicare cu echipa de analizatori. Rusul a pierdut o partida prin neprezentare, apoi a scapat meciul din mina, insa s-a redresat la timp si a obtinut decizia in “prelungiri”.

Ironia vietii – cind a cistigat titlul mondial FIDE, Topalov a fost cel acuzat ca triseaza! Se intimpla la turneul de la Buenos Aires (2005), unde Topalov a jucat absolut senzational, de neinteles aproape!, depasindu-si adversarii in maniera in care o facea Bobby Fischer acum 4 decenii.

Asemanat de specialisti cu Fischer pentru stilul sau care exclude remiza, Topalov a cunoscut in acest meci de la Elista un episod ce aminteste de legendarul jucator american.

In 1972, in finala de la Reykjavik, contra lui Spassky, Fischer nu s-a prezentat la a doua partida din cauza unei camere de luat vederi care il incomoda.

Din pacate pentru Topalov, finalul a fost diferit: Bobby Fischer a cistigat in mod categoric meciul, in vreme ce el a pierdut in ultima partida…

HotNews.ro, Adrian Soare, 13 oct 2006
Comment Form

  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c