LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, December 18, 2017

Google surclaseaza Yahoo! la incasarile din publicitate

Google, liderul mondial in motoare de cautare, a inregistrat in ultimele trei luni o crestere de 70% a veniturilor, distantandu-se tot mai mult de principalul sau competitor, Yahoo!. Ca urmare, cotatia actiunilor Google pe bursa de valori Nasdaq a atins vineri un nou maxim.

Raportul de activitate pentru ultimele trei luni releva o crestere masiva a companiei din Mountain View, SUA. Conform Bloomberg, Google a ajuns la incasari de 2,6 miliarde de dolari in acest an, dintre care 99% au provenit din publicitate online. Profitul net este, pana in acest moment, de 733 de milioane de dolari.

Bursa de valori Nasdaq a reactionat prompt la publicarea acestor date. Vineri, pretul unei actiuni Google a fost de 459.67 de dolari, pret ce intrece maximul inregistrat in luna ianuarie. Cei mai agresivi brokeri de pe Wall Street plaseaza pretul tinta pentru o actiune Google intre 500 si 600 de dolari.

Yahoo! ramane in urma

Profitul companiei Yahoo! a inregistrat, in aceeasi perioada, o scadere de 38%, veniturile sale din publicitate fiind de doar 1.58 miliarde de dolari.

Pana anul trecut, Google si Yahoo! se aflau oarecum la egalitate, fiecaruia revenindu-i 18% din totalul veniturilor din publicitate inregistrate in Statele Unite. In prezent, Google beneficiaza de 23% din aceste venituri, iar Yahoo! – de doar 19%.

O analiza a institutului eMarketer, specializat in piata online, prevede ca pana la sfarsitul anului diferenta dintre cele doua companii sa creasca. Iar miza este una foarte mare. In anul 2006, in Statele Unite, veniturile din publicitatea on-line sunt estimate sa se ridice la 16.7 miliarde de dolari.

HotNews.ro, L. Gliga, 23 oct 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te