LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Sunday, December 17, 2017

Gheorghi Parvanov a fost reales presedintele Bulgariei

Actualul presedinte bulgar, Gheorghi Parvanov, a fost reales pentru un al doilea mandat de cinci ani, cu o majoritate cuprinsa intre 78 si 80 la suta din voturile exprimate in cadrul turului doi al alegerilor prezidentiale, potrivit sondajelor efectuate la iesirea de la urne – transmite Reuters.

Contracandidatul lui Parvanov a fost ultranationalistul Volen Siderov. In primul tur de scrutin, actualul sef al statului bulgar l-a invins pe Siderov cu 64 de procente la 21,5 insa rata de participare la vot a fost sub limita de 50 la suta necesara pentru a evita turul al doilea.

Ghiorghi Parvanov este primul politician care castiga doua mandate prezidentiale, de la caderea regimului comunist din 1989.

Agentia France Presse transmite ca mass-media bulgare au fost, duminica, extrem de inventive pentru a anunta, inainte de incheierea scrutinului, ca presedintele in exercitiu, Gheorghi Parvanov, conduce detasat, potrivit exit-poll-urilor.

Agentia BGNES a anuntat, sub forma unui buletin meteorologic, “o caldura insuportabila”, de 80,5 grade Celsius, in fata sediului Partidului Socialist, care il sustine pe Parvanov, in timp ce in fata sediului Ataka, partidul lui Siderov, se inregistra “o temperatura de 19,5 grade”.

Alegand ca subterfugiu literatura, agentia FOCUS anunta ca romanul “Numele trandafirului” al lui Umberto Eco (o aluzie la emblema Partidului Socialist) atrage 80,5 la suta dintre cititori, in timp ce “Mein Kampf” a lui Adolf Hilter nu este apreciata decat de 19,5 la suta din public, la targul de carte din Piata Slaveikov din Sofia.

O ora mai tarziu, agentia a difuzat si rezultatele unui alt institut de sondare a opiniei publice sub forma unui clasament al filmelor. Potrivit acestui clasament, 81 la suta dintre spectatori prefera un film bulgar despre participarea comunistilor la rezistenta antifascista in locul filmului “Dictatorul” cu Charlie Chaplin, creditat cu 19 la suta din preferinte.

Radio Darik a anuntat rezultatele a doua institute de sondare a opiniei publice sub forma unui pretins clasament intocmit de ascultatori prin telefon si internet. Astfel, vechiul cantec “Un trandafir bulgar” a obtinut intre 77,3 si 79,9 la suta din voturi, in timp ce melodia intitulata “Oaia raioasa” are intre 20,1 si 22,7 din optiunile de vot.

Amenzile pentru “incalcarea intentionata” a legii electorale nu sunt cuprinse decat intre 500 si 5.000 de leva (250-2.500 de euro).

HotNews.ro, D. Mihai, 29 oct 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te