Directorul comercial al agentiei Itar-Tass, ucis in Moscova

0

Anatoly Voronin, directorul comercial al agentiei de presa Itar-Tass, a fost gasit mort in locuinta sa din centrul Moscovei. Itar-Tass a anuntat, citand surse din Parchetul General, ca seful agentiei de presa de stat din Rusia a murit in urma “multiplelor lovituri de cutit”.

Surse din cadrul agentiei au declarat pentru Reuters ca directorul comercial, in varsta de 55 de ani, era asteptat sa se intoarca luni la munca, dupa o perioada de vacanta, iar soferul a asteptat timp de trei ore in fata imobilului din centrul capitalei rusesti.

Reprezentantii agentiei au declarat ca soferul a urcat si l-a gasit pe Voronin injunghiat, in mijlocul apartamentului ravasit.

Analoty Voronin a lucrat in cadrul agentiei Itar-Tass timp de 23 de ani.

Crimele la comanda au devenit ceva obisnuit la Moscova si in alte parti ale Rusiei dupa destramarea, in 1991, a Uniunii Sovietice. Asasinarea lui Voronin este ultima actiune de acest gen din ultimele saptamani.

Astfel, in urma cu o saptamana, Alexander Plokhin, directorul celei de-a doua banci ca marime din Rusia, Vneshtorgbank, fost impuscat de trei ori in cap in timp ce iesea din liftul imobilului in care locuia.

In data de 7 octombrie, ziarista Anna Politkovskaia, celebra pentru reportajele sale foarte critice despre razboiul din Cecenia si pentru editorialele ostile presedintelui Putin, a fost asasinata in mod asemanator.

Luna trecuta a fost asasinat in stil mafiot directorul adjunct al Bancii Centrale a Rusiei.

HotNews.ro, 16 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *