LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Sunday, December 17, 2017

500 de milioane de lei va costa ”renasterea” Stadionului National

Stadionul National “Lia Manoliu” va fi demolat, iar apoi refacut pe 500 de milioane de lei. Decizia a fost luata joi de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care mai doreste si constructia unui stadion de atletism.

In cadrul intalnirii de joi a consilierilor primariei Capitalei a fost aprobat studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico – economici pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National “Lia Manoliu”, informeaza un comunicat al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Documentul prevede demolarea stadionului existent si construirea unuia nou. Viitoarea constructie va fi destinata exclusiv jocurilor de fotbal si rugby si va avea o capacitate de peste 50.000 de locuri, cu doua tribune si doua peluze.

Suma totala a investitiilor in acest proiect se ridica la 501.536.129 de lei. Din aceasta suma, 350.182.964 de lei vor fi folositi numai pentru lucrarile de constructii-montaj. Finantarea este asigurata din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si din sume alocate de Guvernul Romaniei. Durata de realizare a investitiei a fost estimata la 20 luni.

Protocolul privind transmiterea Stadionului National Lia Manoliu din administrarea Autoritatii Nationale a Sportului in domeniul public al municipiului Bucuresti si in subordinea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a fost incheiat la sfarsitul lunii august din acest an.

Tot atunci a fost preluat si proiectul de reabilitare si modernizare a stadionului, realizat de Universitatea tehnica de Arhitectura “Ion Mincu”.

Si pista pentru atletisti

Tot in sedinta de joi, CGMB a luat decizia de a inainta Guvernului o propunere de emitere a unei Hotarari de Guvern pentru transferal admibnistrativ al unui teren cu suprafata de 40.416 – Bulevardul Basarabia 37-39- din domeniul public al statului in domeniul public al municipiului Bucuresti si in administrarea CGMB.

“Terenul va fi destinat construirii unui stadion de atletism, cu tribune acoperite si o capacitate de cca. 15.000 locuri, cu toate dotarile necesare pentru a corespunde normelor si exigentelor Comitetului Olimpic International.”, se arata mai arata in comunicat.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 12 oct 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te