LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Peter James, castigatorul Premiului Prix Polar 2006

Peter James a primit prestigiosul Premiu Prix Polar pe 13 octombrie 2006 pentru romanul Viu sau mort, recent publicat la Editura Nemira, colectia Suspans, in traducerea Cristinei Iordache. Premiul Prix Polar International se acorda anual, in Franta, celui mai bun roman politist.

Peter James s-a nascut in 1948, in Anglia. Dupa ce a studiat cinematografia la Ravensbourne Film School, a debutat ca scenarist de televiziune. A fost producator executiv al filmului Negutatorul din Venetia (2004). A scris treisprezece romane care au fost traduse in treizeci si sase de limbi. Multe dintre cartile sale reflecta pasiunea autorului pentru fenomenele paranormale.

Romanul Viu sau mort este unul dintre cele mai vandute romane din Marea Britanie in 2006. In anul 2005, pentru acelasi roman i s-a decernat Premiul Krimi-Blitz, iar in Germania a fost votat Best Crime Writer of the Year.

In Viu sau mort problemele de zi cu zi ale personajelor sunt transformate in adevarate cosmaruri. Patru cadavre, un suspect, dar nici o urma.

Banii distrug prietenii de-o viata si crima devine un joc simplu de-a moartea, o femeie experimentata stie sa-si foloseasca toate armele seductiei, iar dezastrul unui om poate fi norocul altuia. Primul caz al detectivului Roy Grace – o noua serie a celui mai ingenios scriitor britanic de thriller.

Sa mori frumos! este al doilea roman semnat de Peter James aparut la Editura Nemira, in luna octombrie.

HotNews.ro, 23 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT