LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Muhammad Yunus si Banca Grameen au castigat Nobelul Pentru Pace

Banca Grameen din Bangladesh si fondatorul sau, Muhammad Yunus, au impartit Premiul Nobel Pentru Pace din acest an pentru lansarea luptei impotriva saraciei in intreaga lume, informeaza Reuters. Pacea nu poate fi mentinuta pe termen lung decat daca exista numeroase grupuri de persoane care sa gaseasca solutii pentru a scapa populatia de saracie.

O solutie oferita de Yunus si Banca Grameen este Microcredit. Yunus sustine ca eliminarea saraciei serveste la apararea democratiei si a drepturilor omului.

Muhammad Yunus si-a demonstrat ca poate fi un lider care sa transforme idealurile in lucruri reale, in beneficiul a milioane de oameni, nu numai in Bangladesh, ci si din multe alte tari.

Imprumuturile acordate persoanelor sarace fara a le cere niciun fel de garantie financiara s-au dovedit a fi o idee care nu poate fi pusa in practica. Yunus a reusit, cu ajutorul semnificativ al bancii Grameen, sa faca din microcredite unul dintre cele mai importante instrumente in lupta impotriva saraciei.

Banca Grameen a constituit un model pentru multe institutii in privinta acordarii microcreditelor, care s-au raspandit rapid in intreaga lume. Orice persoana din lume are dreptul de a trai o viata decenta.
Microcredit a demonstrat a fi o forta importanta in ceea ce priveste libertatea in societatile in care femeile, in general, trebuie sa lupte impotriva conditiilor sociale si econimice represive. Cresterea economica si democratia nu pot fi la potential maxim decat daca femeile vor putea fi pe picior de egalitate cu barbatii.

Dorinta dintotdeauna a lui Yunus este de a elimina saracia din lume. Aceasta nu poate fi indeplinita doar cu ajutorul microcreditelor. Dar Muhammad Yunus si Banca Grameen au aratat ca, daca vor face eforturi in continuare, microcreditele vor avea un rol semnificativ.

HotNews.ro, S.B., 13 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT