Avion intrat in zgarie-nori

0

Un aparat de zbor de mici dimensiuni a lovit o cladire din Manhattan, provocand un incendiu de proportii. Minute bune, americanii s-au crezut in fata unui nou atac terorist.

Un aparat de zbor de mici dimensiuni a lovit ieri dupa-amiaza un zgarie-nori din New York, provocand un incendiu care a cuprins mai multe apartamente din blocul de locuinte. Potrivit primelor informatii, cel putin doua persoane au murit in urma coliziunii.

Aparatul s-a zdrobit de cladire la nivelul etajului 41, iar incendiul izbucnit in urma accidentului a cuprins apartamente situate pe cel putin doua niveluri. Mai multe persoane se aflau blocate in cladire in momentul extinderii flacarilor.

Zona accidentului este situata in apropiere de East River, la intersectia Strazii 72 cu York Avenue, nu departe de Rockefeller Center.

Imediat dupa accident, Administratia Federala a Aviatiei nu a putut sa indice clar daca a fost vorba despre un avion sau despre un elicopter. Departamentul de pompieri din New York a indicat insa ca ar fi fost vorba de un elicopter.

America, cu ochii pe televizor

Coloana de fum ridicata deasupra orasului si natura accidentului au facut sa tresara intreaga America. In primele minute dupa producerea coliziunii, agentiile de presa si canalele de televiziune americane si-au intrerupt programele obisnuite, speculand ca ar putea fi vorba de un atentat. La emotia generala s-a adaugat si coincidenta faptului ca acest incident s-a produs tot intr-o zi de 11, ca si atentatele de la 11 septembrie 2001.

FBI exclude un act terorist

Biroul Federal de Investigatii (FBI) a anuntat insa prompt ca, deocamdata, nu exista niciun fel de indicii care sa indice ca accidentul produs ieri ar fi rezultatul unei actiuni teroriste. Ca masura de precautie insa, avioane de vanatoare ale armatei au fost trimise sa survoleze mai multe orase americane.

Casa Alba a transmis ca nu poate confirma si nici infirma ipoteza unui atac terorist, insa nivelul de alerta la nivel national nu a fost ridicat. Cladirea cu 50 de etaje, invaluita in fum, a fost rapid inconjurata de efective impresionante de politie si pompieri, in vreme ce localnicii incercau sa-si evacueze masinile parcate in zona.

Traumatizate de amintirile atentatelor de la World Trade Center, sute de persoane din zonele invecinate au iesit spontan in strada, sa filmeze cu camere sau telefoane mobile apartamentele cuprinse de flacari. „Se pare ca aparatul de zbor a intrat pur si simplu in sufrageria cuiva”, declara ieri o martora, citata de CNN. Tot ea spunea ca, dupa coliziune, aparatul s-ar fi prabusit la sol, dovada fiind ramasitele arzande de la baza cladirii.

Desi incidentul a fost clarificat rapid, emotia suscitata de asemanarea cu dramaticul episod de la 11 septembrie a facut ca accidentul de ieri sa provoace, pentru scurta vreme, o cadere a bursei new-yorkeze

Sursa: Evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *