O noua schimbare in fruntea Airbus

0

Directorul executiv al Airbus, Christian Streiff a demisionat marti din functie dupa numai trei luni de cand isi preluase mandatul. In locul sau a fost numit directorul executiv de la EADS, Louis Gallois, informeaza Bloomberg. In ultima perioada compania s-a confruntat cu o serie de probleme financiare cauzate de intarzierea lansarii pe piata a aeronavei A380.

Planurile de restructurare prezentate de Streiff ce isi propunea reducerea costurilor cu doua miliarde de euro anual, au creat nemultumire in randul actionarilor companiei.

“Sper ca demisia mea sa provoace un soc care sa determine o noua abordare in modul de conducere al companiei Airbus” a declarat Streiff.

Numit in functie in luna iulie, Streiff l-a inlocuit pe Gustav Humbert, inlaturat de la conducerea companiei din cauza intarzierilor si a costurilor peste asteptari intervenite in proiectul aeronavei A380.
Primele intrazieri privind lansarea aeronavei au fost anuntate in iunie 2005 si au constituit un motiv de ingrijorare pentru o serie de companii aeronautice care deja isi anuntasera intentia de a achizitiona mai multe astfel de aparate de zbor.

Grupul franco-germano-spaniol EADS detine circa 80% din Airbus, restul de 20% din actiuni apartinand grupului britanic BAE Systems. BAE a anuntat insa recent ca intentioneaza sa vanda participatia sa catre EADS.

In acest moment actionariatul EADS, e format din DaimlerChrysler cu 22.5 procente, compania franceza Lagardere cu 7.5 procente, guvernul francez 15 procente, compania Sepi controlata de guvernul spaniol cu o participatie de 5.5 procente si o serie de actionari cu pachete nesimnificative.

HotNews.ro, V.T., 10 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *