LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

O noua schimbare in fruntea Airbus

Directorul executiv al Airbus, Christian Streiff a demisionat marti din functie dupa numai trei luni de cand isi preluase mandatul. In locul sau a fost numit directorul executiv de la EADS, Louis Gallois, informeaza Bloomberg. In ultima perioada compania s-a confruntat cu o serie de probleme financiare cauzate de intarzierea lansarii pe piata a aeronavei A380.

Planurile de restructurare prezentate de Streiff ce isi propunea reducerea costurilor cu doua miliarde de euro anual, au creat nemultumire in randul actionarilor companiei.

“Sper ca demisia mea sa provoace un soc care sa determine o noua abordare in modul de conducere al companiei Airbus” a declarat Streiff.

Numit in functie in luna iulie, Streiff l-a inlocuit pe Gustav Humbert, inlaturat de la conducerea companiei din cauza intarzierilor si a costurilor peste asteptari intervenite in proiectul aeronavei A380.
Primele intrazieri privind lansarea aeronavei au fost anuntate in iunie 2005 si au constituit un motiv de ingrijorare pentru o serie de companii aeronautice care deja isi anuntasera intentia de a achizitiona mai multe astfel de aparate de zbor.

Grupul franco-germano-spaniol EADS detine circa 80% din Airbus, restul de 20% din actiuni apartinand grupului britanic BAE Systems. BAE a anuntat insa recent ca intentioneaza sa vanda participatia sa catre EADS.

In acest moment actionariatul EADS, e format din DaimlerChrysler cu 22.5 procente, compania franceza Lagardere cu 7.5 procente, guvernul francez 15 procente, compania Sepi controlata de guvernul spaniol cu o participatie de 5.5 procente si o serie de actionari cu pachete nesimnificative.

HotNews.ro, V.T., 10 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT